Maria Rosa Fusté obté el Premi Nacional de Cultura 2016

Imprimeix

Ha vist reconeguda la seva contribució al camp dels efectes digitals i la postproducció cinematogràfica i publicitària.

Maria Rosa Fusté ha vist reconeguda la seva contribució al camp dels efectes digitals i la postproducció cinematogràfica i publicitària amb el Premi Nacional de Cultura 2016, com a equip directiu d'Antaviana Films.

El Consell Nacional de Cultura i les Arts (CoNCA), que atorga aquestes distincions de la Generalitat de Catalunya des del 2001, ha destacat enguany la feina de Fusté i Aragonés amb la concessió d'un dels deu premis, considerats el màxim reconeixement cultural del govern català a persones i entitats que destaquen en el camp de la cultura.

Maria Rosa Fusté, nascuda a Esplugues de Llobregat l'any 1957, ha impulsat, juntament amb Josep M. Aragonés, diverses empreses de postproducció de referència a Espanya. Tots dos compten amb distincions acadèmiques, com els Goya i els Gaudí, i han realitzat una feina pionera al cinema digital, el 3D i la realitat virtual.

Entre els guardonats d'aquest any s'hi troben l'escriptor Enrique Vila-Matas (Barcelona, 1948), l'actriu Clara Segura (Sant Just Desvern, 1974) i la medievalista Lola Badia (Barcelona, 1951). Els Premis Nacionals de Cultura es lliuraran el 8 de juny al Teatre Metropol de Tarragona.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Esplugues