El circ Raluy apropa el món del circ a la ciutadania

Imprimeix

Coincidint amb la seva estada a la plaça de Francesc Màcia de Gavà, s’han organitzat activitats per a totes les edats que s’incorporen a la programació cultural de la ciutat.

L’Ajuntament de Gavà i el Circ Raluy presenten una proposta única i singular per apropar l’art del circ al conjunt de la ciutadania a través d’activitats paral·leles a l’espectacle “The big top”, que es pot veure per primera vegada a Gavà després de la seva estada a Barcelona i que posteriorment girarà arreu del món.

L’alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez explica que “hem estat capaços de confeccionar un ampli programa d’activitats, que inclou un taller de circ, visites guiades, una Hora del Conte especial i assajos oberts al públic. Unes propostes que, sens dubte, donen un valor afegit al gran espectacle que el Raluy ens porta a Gavà”. Rosa Raluy, representant del Circ Raluy, assegura que les instal·lacions estan al servei de l’Ajuntament i que estan obertes per poder acollir qualsevol representació de l’agenda cultural: “tenim un guia que explica a les escoles i grups el museu ambulant que acull una de les caravanes, la tradició del circ Raluy, els carros d’època que hi ha i la història del circ en general”.

Propostes per a tothom

Dilluns 22 de febrer, de 17.30 a 19.30 hores, l’Espai Escènic de Gavà es traslladarà al circ Raluy per oferir un taller de clown amb la col·laboració especial del clown Globó per a infants de 6 a 8 anys.

L’endemà,  23 de febrer a les 17.30 hores, l’Hora del Conte es traslladarà a la carpa del Circ Raluy amb les “Històries sobre un circ fabulós”, a càrrec de Rubén Martínez, d’entrada lliure i gratuïta.

Dimecres 24, la Cia. La Coquera de Barcelona realitzarà un assaig obert del seu espectacle “Carrussel”, que té com a protagonista el circ i els seus personatges, d’accés obert i gratuït.

Visites guiades i entrades gratuïtes

Una altra de les propostes és la Raluy Experience. Es tracta d’una visita guiada adreçada a les escoles de Gavà i a d’altres col·lectius que mostra el circ Raluy i tot el seu museu, que inclou caravanes singular d’època.

En el marc d’aquesta col·laboració, el circ Raluy ha posat a disposició de l’Ajuntament entrades/invitacions per fer-les arribar a les persones i col·lectius que es consideri oportú.

A banda de les activitats que tindran lloc a la carpa del Raluy, l’Ajuntament ha organitzat activitats paral·leles per promoure la cultura circense: un tastet de circ a  l'Espai Jove La Casa Gran, el 24 de febrer, i el curs “Expressa't amb el Circ" que tindrà lloc els dilluns del 7 de març al 2 de maig al nou Espai Sant Jordi.

Redacció / Foto: El Brugues