Es presenta la 165a Fira de la Candelera de Molins de Rei

Imprimeix

Les principals novetats venen de l’àmbit tecnològic i també destaquen les nombroses visites institucionals del més alt nivell que durant els tres dies visitaran el recinte firal.

Molins de Rei té tot a punt per a la celebració de la Fira de la Candelera, que enguany arriba a la seva 165a edició. El municipi baixllobregatí espera que més de 300.000 persones visitin els 45.000m2 del recinte firal del 5 al 7 de febrer. Aquest any, les novetats estan relacionades amb la tecnologia i la sostenibilitat. Així, per exemple, el pregó del dia 29 protagonitzat per la meteoròloga molinenca Mònica Usart serà retransmès en streaming per Internet, de manera que es podrà veure en directe des de qualsevol dispositiu mòbil, smart tvs o ordinadors. A més, l’edició del 2016 comptarà amb més de 900 expositors i té un pressupost de 491.000 euros.

APP renovada i drons

També  hi ha novetats a l’APP gratuïta de la Fira que es va estrenar l’any passat i que a la seva actualització donarà gran informació sobre la Fira de Vins i Caves, amb una fitxa per cada celler i cada producte i oferint la possibilitat als visitants de puntuar i comentar cadascun dels vins. Uns comentaris que es podran compartir fàcilment per les concorregudes xarxes socials de la Fira. Així mateix convé destacar l’aposta pels drons, que centraran l’atenció de la Fira de la Innovació amb exhibicions, xerrades i activitats que aquest any es faran a les instal·lacions de l’escola El Palau.   

Altres activitats

I pel què fa a la sostenibilitat ressalta la creació d’una zona de promoció dels vehicles elèctrics en el marc de la Fira de l’Automòbil, així com la instal·lació de molts més contenidors de recollida selectiva per la Fira de Vins i Caves. Tallers de maridatge de vi amb experiències (màgia meteorologia i cinema), la creació d’una guia pels expositors, concerts i activitats solidàries, i el reforç de lavabos neteja i seguretat complementen les principals novetats de la Fira de la Candelera.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va destacar durant la presentació que la Fira de la Candelera “és la fira a l’aire lliure de referència al nostre país, la que sempre es posa d’exemple a nivell organitzatiu i de model de gestió, i per això s’ha convertit en una cita imprescindible en el calendari d’esdeveniments del nostre país”. En aquest sentit cal destacar que per aquesta edició ja hi ha confirmades la visites de la consellera de Governació, de la presidenta del Parlament de Catalunya, i del President de la Generalitat. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, va comentar que “apostar per la Fira és apostar per l’economia, i apostar per l’economia és apostar per la gent de Molins de Rei i les seves oportunitats” va recordar que el secret de l’èxit de la Candelera rau “en la seva flexibilitat i capacitat d’adaptar-se als nous temps per oferir, de forma permanent i ininterrompuda, exactament el què els visitants i els expositors demanden”. Finalment el regidor de Fira, Ramon Sànchez, va assegurar que “moltes de les novetats es treballen i s’incorporen després de preguntar a visitants i expositors com ha estat la seva experiència i quins marges de millora han detectat.”

Es pot consultar tota la informació sobre la Fira a www.firacandelera.cat.

 

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei