Mor als 97 anys el molinenc Josep Maria Jordà i Capdevila

Imprimeix

L’historiador local va ser anomenat Fill Adoptiu de la Vila l’any 2011.

Ahir diumenge va morir, a l’edat de 97 anys, Josep Maria Jordà i Capdevila, qui va ser nomenat Fill Adoptiu de Molins de Rei l’any 2011. Les seves aportacions més destacades van ser en l’àmbit de la recerca històrica local. L’acte de comiat ha tingut lloc aquest dilluns a la Parròquia de Sant Miquel. L’Ajuntament ha situat les banderes a mig pal en senyal de dol

Una llarga trajectòria

Josep Maria Jordà Capdevila va néixer a Barcelona el dia 29 de juliol de 1918. Després de l’escola, als 14 anys va entrar a treballar d’administratiu a La Caixa. Als darrers 15 anys de la seva vida laboral activa, va ser director d’una oficina d’aquesta entitat a l’Hospitalet de Llobregat.

De jove, el seu interès per la literatura el va empènyer a col·laborar en diverses  revistes i butlletins de caràcter social i parroquial. Fins i tot, als anys seixanta, va exercir de corresponsal del diari barceloní, ja desaparegut, El Correo Catalán, a l’Hospitalet de Llobregat. Sempre ha estat vinculat al moviment associatiu i durant uns anys, en temps del doctor Jaume Codina, va formar part de la junta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Fou fundador i president de l’Associació de Veïns de Sant Bartomeu de la Quadra, on residia. 

Quan va disposar de temps lliure, ja jubilat, autodidacta, va entrar en el camp de la investigació històrica freqüentant els arxius principals de Barcelona, recopilant molta informació històrica referent a Santa Creu d’Olorda, Molins de Rei, Sant Bartomeu de la Quadra i el seu entorn. També va extreure molta informació dels arxius particulars de les masies i posseïa una bona biblioteca referent a la Catalunya medieval i el món rural. Fins fa poc temps va ser encara col·laborador de la revista El Llaç.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei