La població alemanya de Großhansdor ja té el seu orgue fet al Papiol

Imprimeix

El mestre orguener alemany, Gherard Grenzing, el va començar a construir l’any 2012 i un cop acabat va oferir al municipi baixllobregatí un concert de presentació gratuït abans d’enviar-lo al seu destí.

Großhansdorf, una població alemanya de l’àrea metropolitana de la ciutat d’Hamburg, ja ha començat a gaudir del darrer treball del mestre orguener alemany arrelat fa dècades al Papiol. Durant aquest mes de novembre, l’església de Großhansdor on ha quedat instal·lat permanentment aquest gran instrument està oferint una sèrie de concerts per presentar-lo a la seva població.

El nou orgue de Gherard Grenzing va partir aquest estiu del taller del Papiol on es va construir cap a Alemanya. Un cop acabat del tot i abans de desmuntar-lo per enviar-lo al seu destí, el taller d’orgueneria va oferir al Papiol un concert de presentació gratuït i obert a tothom.

L’orgue, el van començar a construir el 2012, després guanyar un concurs públic d’àmbit europeu. Per a l’equip d’aquest projecte, el repte va ser construir un orgue nou dins la carcassa que havia acollit un orgue antic, un moble de 1965 protegit patrimonialment i, a més, no gaire gran. La construcció fa més de 8 metres d’alçada, pesa unes 15 tones i té uns 2.200 tubs.

Redacció / Foto: Ajuntament del Papiol