Gavà acull durant quatre dies cinema i drets humans

Imprimeix

L’onzena edició del Festival GavàMón s’obre al públic familiar, a diferents expressions artístiques i a nous escenaris.

Gavà acull del 15 al 18 d’octubre el Festival de Cinema i Drets Humans, GavàMón, que enguany arriba a l’onzena edició sota l’organització de l’Ajuntament. Al llarg de quatre dies, projeccions locals i internacionals contribuiran, segons el regidor de Joventut i Cooperació, Eric Plaza, “a sensibilitzar sobre la situació de vulneració dels drets humans i a difondre d'iniciatives impulsades per institucions, col·lectives o persones a favor dels drets fonamentals de les persones”. Tot i tenir el cinema com a protagonista, el GavàMón, també incorpora altres activitats i disciplines artístiques per oferir un programa adreçat a tot tipus de públic.

Com a novetat, enguany el festival incorporara pel·lícules per a tots els públics, com ara el familiar, que s’afegeix a les projeccions més destinades al públic infantil o juvenil. Hi haurà també projeccions audiovisuals d’entitats gavanenques junt amb pel·lícules de Sud-àfrica, França, Regne Unit, Estats Units i Aràbia Saudí, i els curtmetratges del II Concurs Internacional, que enguany ha comptat amb la participació de 134 films d’arreu del món.

Altres iniciatives artístiques

El festival també s’obre a altres iniciatives artístiques, com ara el teatre, la música, la pintura i la fotografia. Així, en col·laboració amb l’Agrupació Fotogràfica de Gavà, es convoca el I Concurs Fotogràfic GavàMón, amb la participació de 34 obres i el guanyador del qual es coneixerà en el decurs de la inauguració del festival, el divendres, 16 d’octubre, a les 20.30 hores a l’Espai Maragall.

Redacció / Foto: GavàMón