Més de 300 persones participen amb el projecte cultural LAC

Imprimeix

Un projecte comunitari a Sant Boi que dóna veu, mitjançant l'art contemporani, a persones i col·lectius que no solen tenir-la al voltant de la figura de la dona.

Des d’ahir divendres 2 de setembre i fins al 15 de novembre es podran veure en espais del patrimoni local de Sant Boi les peces artístiques i 'performances' del Laboratori d'Art Comunitari (LAC 2015). És una experiència de cultura comunitària que dóna veu, mitjançant l'art contemporani, a persones i col·lectius que no solen tenir-la. El tema comú de les propostes d'aquesta edició és la figura de la dona.

En aquesta quarta edició del LAC s'han fet realitat 16 projectes artístics. En destaquen, per exemple, Plaça Dona (el més comunitari, on han participat fins a sis col·lectius i que s'ha concretat en una instal·lació protagonitzada per cadires), Matriz (durant més de sis mesos, un grup de dones amb malalties neurodegeneratives han fet una proposta tèxtil amb records de la seva infantesa, la figura de la mare, les cançons del passat) o Soy semilla (proposta de ceràmica feta per interns de la presó Model donant forma als seus pensaments, sentiments i emocions). Els diferents projectes es podran veure a Can Barraquer (seu central del Museu de Sant Boi), Can Torrents, Can Castells Centre d’Art i la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Redacció / Foto: Arxiu