Ja està aquí el Festival de Música Altaveu 2015 de Sant Boi

Imprimeix

Howe Gelb, Sidonie, Nacho Vegas, Christina Rosenvinge i Joan Miquel Oliver són alguns dels noms propis de l’edició d’enguany.

El concert únic a Catalunya dels americans Howe Gelb i M. Ward i els dels Sidonie, els santboians Riu, Nacho Vegas, Christina Rosenvinge i Joan Miquel Oliver aplegaran alguns dels noms propis del Festival de Música Altaveu 2015 que se celebrarà del 10 al 12 de setembre. La plaça de l'Ajuntament, Cal Ninyo i els jardins de l'Ateneu Santboià tornaran a ser els escenaris de les actuacions musicals.

El nordamericà Howe Gelb, líder de la mítica banda Giant Sand, ha celebrat els 30 anys damunt dels escenaris i ha treballat amb Raimundo Amador, entre altres artistes.

Al festival actuarà amb M. Ward, músic amb una sòlida carrera en solitari. En l'apartat internacional destaca també la presència de Dorian Wood, músic i compositor de Los Ángeles amb un repertori que va del gospel al nou classicisme, tot passant pel blues i el folk.

Sidonie és una de les bandes més consolidades del panorama musical estatal. Al festival interpretaran temes del seu darrer treball discogràfic, "Sierra y Canadá".

L'actuació de Nacho Vegas inclourà temes de "Resituación", darrer treball d'aquest cantautor singular i considerat com un dels autors més importants dels darrers quinze anys.

Christina Rosenvinge és un altre dels plats forts d'aquesta edició. Presentarà "Lo Nuestro", un disc amb lletres inspirades en el món l'altre costat del mirall.

L'artista mallorquí Joan Miquel Oliver, fundador i excomponent dels Antònia Font, proposarà un viatge per Mallorca simbòlic i suggerent.

Juntament amb els artistes més destacats, el cartell inclou les propostes dels finalistes de l'Altaveu Frontera, apartat dedicat a les bandes emergents, on han actuat grups que han esdevingut referents musicals, com Sidonie, Manos de Topo o Love of Lesbian.

Enguany l'Altaveu estrena web (www.festivalaltaveu.cat). També podeu consultar novetats i informació als comptes d'Instragram, facebook, twitter i Youtube.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi