Sant Boi recorda les dones deportades als camps nazis

Imprimeix

Una exposició de fotografies i textos obre les activitats del Dia Internacional de la Pau al municipi baixllobregatí.

Can Massallera acollirà, del 4 al 29 de setembre, l'exposició Resistents i Deportades, un recull de fotografies i textos sobre la resistència i la deportació femenina al camp de Ravensbruck, on van estar confinades moltes dones republicanes espanyoles durant la II Guerra Mundial.

La mostra obrirà un ampli ventall d’activitats programades amb motiu del Dia Internacional de la Pau al municipi. En aquesta nova edició, el lema és “Un món per a Tothom”. Amb l'esperit d'apropar-nos als conflictes i a les diverses formes de violència que des de fa deu anys impregna la commemoració, enguany es vol recordar el 70è aniversari de l'alliberament dels camps nazis. A banda d'aquesta exposició, al llarg del mes estan previstos una altra conferència, a Can Massallera, un cinefòrum, als cinemes Can Castellet, i una altra exposició, a Can Barraquer.

Visita guiada

El contingut de la mostra combina informació històrica amb textos i dibuixos extrets d'obres de les mateixes deportades. Per donar-ho a conèixer amb més detall, el pròxim dimarts dia 8 està programada una visita guiada i una conferència a càrrec de la historiadora Rosa Torán. L'exposició és una producció de l'associació Amical Mauthausen que compta amb el suport de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi