Olesa de Montserrat ja té a punt la Festa dels Miquelets

Imprimeix

Se celebrarà del 4 al 6 de setembre i té com a repte doblar la xifra d’assistents i de recreadors de l’any passat.

Olesa de Montserrat es prepara per a la celebració anual de la Festa dels Miquelets, un referent a Catalunya, on es realitza una recreació històrica escenificant amb rigor els diferents fets ocorreguts al municipi baixllobregatí en el transcurs de la Guerra de Successió (1705-1714). Parteix d’una base documental històrica i literària per fer reviure i honorar els soldats i milicians que durant la Guerra de Successió a la monarquia hispànica van morir a Olesa de Montserrat, homenatjats pel Memorial 158.  Igualment, recull el testimoniatge a la vila de la Guerra a Ultrança amb la commemoració i recreació del Consell de Guerra presidit per Dom Antoni Desvalls i de Vergós, Marquès del Poal, celebrat a la sala gran del castell d'Olesa de Montserrat el 20 i 21 d'agost de 1714. En aquest consell hi van fer presència les darreres esperances per salvar Barcelona del setge. El fracàs de l'objectiu marcat desencadenà en la tràgica jornada de l'11 de setembre.

Els organitzadors tenen com a objectiu de doblar la xifra d’assistents i de recreadors de l’any passat, i convertir-se en referent arreu del territori català, amb més de 10.000 visitants i un centenar de recreadors.

El president de l'Associació Cultural La Festa dels Miquelets i sots president de Miquelets de Catalunya, Miquel Paloma, destaca el “rigor històric” de la recreació que es fa. I ha explicat que el vestuari, les armes, les sabates així com l’ambientació “tot és absolutament fidel a l’època. És precisament la seva fidelitat i rigorositat en la recreació que fa que la Festa dels Miquelets sigui diferent a qualsevol altra.”

Novetats

Aquest any, com a principal novetat,  la Festa es farà en tres dies i es recrearan nous personatges, el Roig d’Esparreguera, el Mestre de Minyons i el Pare Predicador que enriquiran, encara més la recreació històrica dels fets succeïts a Olesa durant la Guerra de Successió (1705-1714), i per la que es preveuen més de 30 activitats i esdeveniments.A més es potenciarà encara més la festa infantil.

Redacció / Foto: Ajuntament d’Olesa de Montserrat