Abrera i Castelldefels ofereixen biblioteques a ubicacions amb més activitat a l'estiu

Imprimeix

La iniciativa permet serveis d’extensió bibliotecària amb l’objectiu de promoure la lectura com a activitat de lleure i, enguany, hi haurà oferta específica a piscines, platges, parcs, places, jardins,  patis, mercats, estanys,  terrasses o concerts.

Un total de 64 municipis catalans tornen a tenir oferta de serveis de biblioteca a ubicacions amb activitat d’estiu: a les platges, piscines, places, jardins, estanys, terrasses, etc.  És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioestanys, biblioplaces, biblioterrasses o bibliojardins. Dos municipis del Baix Llobregat, Abrera i Castelldefels, que participaran en aquesta iniciativa Abrera i Castelldefels.

Biblioplatges

La iniciativa de les biblioplatges ofereix serveis d’extensió bibliotecària en què el principal objectiu és promoure la lectura com a activitat de lleure, no esperant que els lectors vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó sortint a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d’oci o fan les principals activitats a l’estiu, per tal d’oferir-los els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat.

En aquestes petites biblioteques d’estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. També es pot fer préstec, obtenir el carnet de la biblioteca i, en alguns casos, connectar-se a Internet. Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats.

Redacció / Foto: Arxiu