Tret de sortida a la universitat d’estiu de ciència i tecnologia CasteTECHdefels

Imprimeix

Des d’avui i fins al 10 de juliol se celebrarà el Campus del Baix Llobregat a la UPC amb diferents activitats dirigides tant al professorat de secundària, a l’alumnat preuniversitari i al públic en general.

El Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelldefels va acollir ahir la presentació de la segona edició de la universitat d'estiu de ciència i tecnologia CasTECHdefels. Des d’avui i fins al pròxim 10 de juliol se celebraran al Campus del Baix Llobregat a Castelldefels de la UPC diferents activitats dirigides tant al professorat de secundària i a l'alumnat preuniversitari com al públic en general.

“És una proposta que apropa la Universitat a la ciutadania de Castelldefels. Aquesta és una de les primeres prioritats que tinc fixades des de la meva entrada com a alcaldessa”, ha expressat l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, durant la seva intervenció en l’acte de presentació. A més, a afegit que “volem treballar per un projecte de ciutat vinculat a la Universitat que ajudi a construir una ciutat del coneixement i del desenvolupament. M'agrada veure com els joves de Castelldefels es fan seva la universitat, és un pas molt important perquè comencin a apropar-s'hi”.

Què és?

Aquesta iniciativa aglutina diferents cursos i tallers dedicats als àmbits d'expertesa del Campus del Baix Llobregat de la UPC sota el paraigua de la divulgació científica. Aquest any són: l'Aula Biotic, els cursos per al professorat de secundària, els cursos de divulgació, i els tallers de ciència per a joves. L'exposició GoPhoton!, que tindrà lloc a l'ICFO amb motiu de l'Any Internacional de la Llum, també s'inclou a la programació.

L'Aula Biotic és una activitat adreçada al professorat més dos dels seus alumnes de batxillerat amb l'objectiu que puguin ajudar a descobrir els gustos i els aromes de la ciència i la tecnologia i del coneixement. L'Aula compta amb dos tallers, un dedicat als drones destinat al professorat i alumnes de ciència i tecnologia, i un altre que tracta la temàtica de la millora genètica, els biocombustibles i l'agricultura, dirigit als professors i alumnes de ciències.

També s'ofereixen cursos per a professorat de secundària, que tenen com a objectiu actualitzar i ampliar els coneixements i generar recursos per poder ser utilitzats a l'aula. Es descobrirà com aplicar la física i les matemàtiques per entendre el funcionament dels éssers vius o quins són els fonaments de l'enginyeria agroalimentària. En l'àmbit TIC, els cursos se centren en conceptes com les smart cities (ciutats intel·ligents) i en la Internet de les coses (xarxa d'objectes d'ús quotidià interconnectats), així com també en els videojocs aplicats a l'educació.

CasTECHdefels inclou cursets i tallers de divulgació de coneixements diversos orientats a tot el públic que vulgui aprendre sobre ciència i tecnologia. Finalment, els tallers de ciència estan adreçats a joves d'entre 12 i 18, i també organitzen activitats per acostar-los a aquests àmbits.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels