Els Castellers del Prat s’estrenen avui a la plaça de la Vila

Imprimeix

Els potablava canviaran d’uniforme durant la seva primera actuació i vestiran una camisa de color blau grisós en lloc de blanca.

La plaça de la Vila del Prat de Llobregat acollirà la primera diada castellera dels Castellers del Prat, en què estaran acompanyats pels Castellers de Cornellà i pels Laietans de Gramenet. La cita serà avui dissabte 27 de juny a partir de les 11.30 hores.

Canvi esperat

La diada, que se celebrarà en el marc de la Festa de la Sega i el Batre, serà el bateig de la colla pratenca, on faran els primers castells de l'actuació encara amb la camisa blanca que porten fins ara, pròpia de les colles en formació, i les darreres construccions ja les faran amb la nova camisa de color blau grisós, inspirada en la pota blava dels pollastres del Prat, un color que identificarà la colla a partir d'aquell moment.

Malgrat el canvi de color de la camisa, la colla del Prat seguirà sent considerada com a colla en formació fins que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, d'acord amb les colles padrines de la del Prat (Cornellà i Barcelona), n'aprovi la inclusió com a colla de ple dret.

Els Castellers del Prat ja han fet dues actuacions fora del municipi -a Santa Coloma de Gramenet i a Viladecans- on ja van aixecar castells de sis com els que volen completar aquest dissabte a la plaça de la Vila del Prat.

Redacció / Foto: Castelllers del Prat