ERC-Gavà demana que no es perdi sòl industrial al recinte de la Roca

Els republicans no volen que el govern local urbanitzi zones agrícoles com el sector dels Joncs

El grup municipal d'ERC-Gavà ha instat al govern local (PSC-CiU) a evitar que es perdi sòl industrial al recinte de la Roca, davant les noves declaracions públiques de dirigents de la companyia posant en dubte la viabilitat futura de la fàbrica.

A la roda de premsa prèvia a la inauguració de l'exposició commemorativa del centenari de Roca (1917-2017), celebrada el passat mes de maig, els màxims responsables de l'empresa van dir als periodistes que la planta de Gavà i Viladecans "no té futur industrial”. Segons els republicans, no és el primer cop que es produeixen anuncis d'aquest tipus en els darrers temps. El novembre del 2014 es va fer públic, fins i tot, un acord entre l'empresa i els dos ajuntaments amb un "protocol d'intencions" on es parlava de requalificar els terrenys del recinte per permetre nous usos "urbanístics mixtos."

El grup municipal d’ERC s'oposa a aquesta intenció de desindustrialitzar la ciutat, ja que suposaria la pérdua de llocs de treball en el sector secundari. Aquest ofereix salaris dignes i de més qualitat que no pas el terciari (restauració, grans superfícies comercials i hostaleria), que dóna molta ocupació, però de baixa qualitat, “amb sous miserables i contractes parcials i intermitents.”

“Pelotazo”
També es veu amb preocupació, des d’ERC-Gavà, la possibilitat de donar llum verda a un nou pelotazo a la ciutat, quan encara són molt presents els efectes del boom immobiliari i l'economia del totxo, que van fer esclatar una crisi sense precedents a casa nostra, empobrint a moltes famílies i beneficiant a uns pocs especuladors. És per tot això, que ERC-Gava defensa que es mantingui l'ús industrial d'aquest recinte i, si es tanca la fàbrica, que l'ajuntament garanteixi la creació d'un parc empresarial -o qualsevol altre fórmula semblant- al recinte.

Urbanització de zones agrícoles

En aquest sentit, és important subratllar, segons els republicans, que l'equip de govern justifica el seu desig d'urbanitzar zones agrícoles del municipi, com el sector dels Joncs, en la manca de sòl per a activitats econòmiques empresarials. Una intenció que resulta del tot contradictòria amb permetre, alhora, un canvi d'usos als terrenys industrials de la Roca.

roca gava 2

El grup municipal d'Esquerra va presentar una proposta sobre aquest tema al passat Ple de maig, però el govern local no es va comprometre a res.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix