ERC-Viladecans crida a reactivar la ciutat de cara a la cita electoral

Imprimeix

Gairebé 200 persones han participat en la redacció del programa electoral d'Esquerra Republicana orientat al mandat 2019-2022

'Activem Viladecans' és el lema de campanya d'ERC-Viladecans de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Una declaració d'intencions per a passar pàgina i reactivar una ciutat després de més de 30 anys de governs socialistes monocolors o amb el suport d'Iniciativa (ara "comuns").

La cap de llista i portaveu del grup municipal, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que "Viladecans necessita un revulsiu per a anar més enllà de les millores assolides des del restabliment de la democràcia, ja fa massa temps que l'Ajuntament està governat per la inèrcia i la monotonia, incapaç de sintonitzar i connectar amb les necessitats reals de la gent". "I aquest revulsiu", ha afegit, "només pot ser Esquerra Republicana, perquè només nosaltres estem en condicions de tenir la força per fer-ho i trencar les majories que han sustentat els governs socialistes al llarg de les últimes dècades."

D6jhp29WwAEifMT

Davant el creixement insostenible i infinit que promouen els actuals socis de govern (PSC+ICV/EUiA), des d’Esquerra Republicana s'aposta per "una ciutat activa i intel·ligent, una ciutat educativa amb més autoestima, més civisme i un urbanisme suau, que tingui en compte els habitants d’avui però també les futures generacions. Una ciutat menys dormitori. Una Viladecans que es preocupi i tingui en compte la diversitat d’orígens, perfils, edats, orientacions sexuals, creences o condicions com a tret distintiu i factor d’enriquiment, que cuidi els petits detalls com aquell pas de vianants sense bona visibilitat o aquell carrer que s’hauria d’il·luminar millor per a incrementar la sensació de seguretat. Un Ajuntament que impregni de color lila tots els seus racons, totes i cadascuna de les seves polítiques públiques i faci del 8 de març cada dia."

Programa electoral

El programa electoral d’ERC per al 26M està dividit en nou àmbits: Fem Bon Govern, Fem Territori, Fem Cohesió Social, Fem Valor, Fem Poble, Fem Salut, Fem Educació, Fem Joventut i Fem Barri. És el fruit de les trobades i reunions mantingudes amb entitats i ciutadania durant els darrers mesos amb la participació de gairebé 200 persones. Algunes de les propostes i compromisos dels republicans per al mandat 2019-2022 són l’impuls d’un model impositiu progressiu, la creació d’una regidoria de drets civils, la gestió directa del servei de recollida de residus i neteja viària, l’autobús gratuït a la platja, l’impuls de l’habitatge social amb un 30% en totes les noves promocions, la reforma de la Rambla Modolell, l’impuls del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, la protecció del Parc Agrari, la reindustrialització dels polígons, la piscina municipal descoberta, la pista municipal d’atletisme, la segona biblioteca, la prevenció en dependències entre els joves o una auditoria als barris amb un compromís de millores progressiu i pressupostat.

Feina feta

D'altra banda, Lligadas ha destacat l'experiència obtinguda durant els darrers quatre anys a l'oposició com a garantia de coneixement, experiència i alternativa de govern. En aquest darrer mandat el grup d’ERC ha estat el que més mocions ha presentat al Ple (51), de les quals gairebé la meitat han estat aprovades. A més, el 92% estaven directament vinculades amb Viladecans.

La candidata a l'alcaldia ha recordat que "hem salvat les cases de l’avinguda Generalitat, hem reconduït la polèmica reforma del Polígon Centre, hem denunciat la manca d’equipaments esportius i d’esbarjo com una piscina descoberta, hem plantejat millores al servei de neteja viària i recollida de residus amb una proposta de gestió directa o un sistema de control genètic de les femtes de gos. Hem esborrat els últims símbols franquistes, hem frenat el monopoli als serveis funeraris i hem impulsat la retirada del cablejat aeri al nucli urbà, entre moltes altres mesures. També hem vist començar les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital, després d’anys incertesa, gràcies al compromís d’ERC a la Conselleria de Salut."

"Hem aconseguit fites importants, sí, i hem marcat bona part de l’agenda política municipal. Però si d’una cosa estem satisfetes és d’haver fet una oposició ferma i constructiva a un equip de govern acostumat a gestionar per inèrcia. També d’haver apoderat a la ciutadania: avui hi ha molta més gent conscient del que passa a l’Ajuntament, de la necessitat de reactivar Viladecans", ha conclòs Lligadas.

 Redacció / Fotos: ERC-Viladecans