Maite Carranza, membre de la candidatura de Sant Feliu En Comú Podem

Imprimeix

El premi nacional de literatura participa per primera vegada en llista d’un partit polític

Maite Carranza forma part de la llista de Sant Feliu En Comú Podem a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Així ho ha donat a conèixer la formació política que aposta per una persona rellevant en el món de la cultura.

Captura de pantalla 2019 05 08 a las 16.43.49

Sempre propera a les opcions d'esquerres, Carranza fa per primera vegada el pas de formar part de les llistes d'un partit polític, de la mà de Sant Feliu En Comú Podem. L'escriptora explica que estàmolt enfadada amb el món en el qual vivim, amb el món que ens hem deixat prendre i que deixarem als nostres fills. Davant d'aquesta situació, crec que tots i totes hem d'aportar el nostre granet de sorra per millorar, des de les nostres limitacions, tot el que puguem. Jo ho intento amb els meus llibres, perquè la cultura no és neutral, la cultura té ideologia. Jo em considero progressista i d'esquerres, i no tots els llibres conviden a la reflexió critica. Hi ha llibres que són sexistes, hi ha llibres que són clarament intolerants o xenòfobs, igual que hi ha pel·lícules o obres de teatre amb aquestes característiques. Jo crec que la ideologia ha de tornar a reivindicar-se, crec que hem d'estar orgulloses de tenir un ajuntament d'esquerres, que creu en la igualtat, la justícia i en un món millor."

maite carranza1

D’altra banda, diu que i una altra de les raons que “m'han empès a presentar-me amb la candidatura de Sant Feliu En Comú Podem i donar suport a la Lídia Muñoz perquè sigui la propera alcaldessa de Sant Feliu, són la il·lusió i els somnis. Crec que totes les persones d'aquesta candidatura compartim aquesta idea de lluita, de compromís i d’il·lusió de futur. La meva, per exemple, és que Sant Feliu es consolidi com un dels referents culturals del Baix Llobregat. Aquest és el meu compromís."

Radiografia

Veïna del barri Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat, Maite Carranza, és escriptora, guionista de televisió i docent, i una de les personalitats més destacades del panorama literari actual. Carranza ha guanyat molts i diversos reconeixements literaris, com el Premi Nacional de literatura infantil i juvenil de les Lletres Espanyoles o els Premis Cervantes, Cruïlla o Serra d'Or també de literatura juvenil. Recentment ha estat professora a l'Institut Olorda.

maite carranza

Sempre ha estat compromesa amb l'associacionisme, va ser fundadora de l'Associació de guionistes i actualment és Presidenta d'Escrivim, una entitat que defensa dels drets dels escriptors i escriptores.

Redacció / Fotos: Arxiu