Hermínia Villena, número 2 d’ERC a Esplugues de Llobregat

Imprimeix

El regidor i cap de llista, Oriol Torras, la diputada al Parlament Jenn Díaz, i el diputat al Congrés Joan Tardà van acompanyar la candidata en la seva presentació, que va tenir lloc al seu barri, Can Vidalet

Hermínia Villena va ser presentada com a número 2 de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a Esplugues de Llobregat al seu barri, Can Vidalet, davant d’un parell de centenars de persones. Villena va recordar la seva trajectòria laboral i personal al barri, la seva feina coma a pediatra del barri durant més de trenta anys. També va glossar les experiències que ha acumulat al llarg dels darrers quatre anys de mandat i la feina que fan les entitats del barri, així com les necessitats que tenen Can Vidalet i Esplugues.

“Aquest és un govern de moltes paraules i projectes, però de pocs fets”, va dir referint-se a l’actual consistori. La candidata va expressar el seu amor pel barri i el seu compromís d’oferir i treball per millorar la vida de les persones. Va expressar la seva preocupació pels infants i joves, per “aquells que no acaben l’ESO i després van desvagats i sense esperança”, pels “fills de dones soles treballadores que van amb la clau de casa penjada al coll”. També va expressar la seva preocupació per la gent gran del barri i les seves necessitats, com la residència de gent gran. Va fer esment als preus de la vivenda, que foragiten el jovent. Villena també va advertir sobre la presència a barris com el de Can Vidalet d’una “dreta que fa veure que ens entén, però que són els hereus d’aquells que ens van fer marxar de la nostra terra d’origen; una dreta de poc tarannà democràtic que atia la por a la inseguretat ciutadana”.

D3 fmwcXoAAZrVR

D’altra banda, Joan Tardà va presentar Villena tot recordant els valors republicans i que “el republicanisme té el compromís de construir una societat més justa, en una democràcia d’excel·lència, directa, participativa i no supeditada als poders financers”, referint-se als 42.000 milions d’euros del rescat bancari que mai no seran retornats, “mentre els bancs acumulen beneficis any rere any.”

Jenn Díaz va fer referència a les dones en la política, i va expressar la seva il·lusió pel fet de presentar la primera dona de la llista, perquè “les dones tenim la clau per canviar moltes coses”. Díaz va recordar la figura de la seva mare en paral·lel a Hermínia Villena, dones que van arribar d’altres contrades i van construir una vida a Catalunya.

Oriol Torras, el cap de llista, va començar l’acte expressant les ganes de tornar “quan puguem venir a demanar-vos el vot, perquè avui encara no podem. Tornarem a venir”. També va tenir un record per l’espluguí Adrià Carrasco, en el primer aniversari del seu exili.

L’acte va acabar amb el lliurament d’una placa per part de Jordi Figueras, exregidor d’Esquerra, a Joan Tardà, en nom de la Secció Local i els Amics d’Esquerra en agraïment per la feina feta en els darrers quinze anys a Madrid.

Redacció / Foto: ERC-Esplugues