Catalunya en Comú presenta el seu equip per liderar el Baix Llobregat

Imprimeix

Amb Candela López, coordinadora nacional de Catalunya en Comú, al capdavant, els comuns han presentat els seus candidats a alcaldes i alcaldesses comarcals

Catalunya en Comú va presentar el seu equip per guanyar força en el mapa polític baixllobregatí el proper 26 de maig. Els darrers quatre anys han servit per implantar arreu de la comarca el segell de la confluència d’esquerres seguint l’estela de Barcelona en Comú a la capital catalana i ampliant les candidatures que ja en el 2015 es van presentar sota les fórmules de Movem, com ara Sant Just Desvern o Castelldefels.

5609 028

L’objectiu de la formació és augmentar la seva representativitat arreu, liderant projectes polítics de transformació social i situant les prioritats de les ciutats del canvi al centre de les polítiques públiques dels pobles i ciutats del Baix Llobregat. Segons la formació política, les prioritats del territori passen per polítiques ecologistes, feministes, compartides des del treball en xarxa amb ciutadania i entre municipis i, com no, en defensa dels béns comuns com a garantia de benestar.

En 25 municipis

Els comuns, que es presentaran a 25 dels 30 municipis de la comarca -cobrint el 98% de la població baixllobregatina-, han organitzat una trobada d’aspirants a les alcaldies a un dels bastions municipals de l’espai polític, El Prat de Llobregat, on s’ha presentat els candidats i candidates que concorroreran sota el paraigua de Catalunya en Comú el proper 26 de maig. Precisament des d’El Prat s’ha volgut reivindicar el caràcter lluitador, innovador i d'esquerres de la comarca del Baix Llobregat, una comarca referent de governs de l'esquerra transformadora i protagonistes en la definició dels reptes del municipalisme del segle XXI. La combinació de renovació i experiència de la majoria de les propostes de l'espai dels comuns al Baix Llobregat queda ben representada amb la figura del candidat pratenc Lluís Mijoler que pren el relleu del veterà Lluís Tejedor.

Mijoler, candidat d’El Prat en Comú, i actualment regidor d’economia i bon govern, va manifestar: “Sabem que El Prat ha estat un referent en les polítiques municipalistes del nostre espai polític. Ho som en diferents àmbits com els serveis públics de qualitat i a l’abast de tothom, la protecció del territori i les polítiques mediambientals, l’educació i la cultura com a eixos fonamentals de canvi i les polítiques al servei de les persones en general. Però des del Prat també hem estat molt atents i hem après molt de projectes de les altres ciutats del Baix Llobregat agermanades políticament. El proper mandat caldrà afrontar diversos reptes en àmbits com  la gestió mediambiental dels residus, l’energia i l’aigua, en la materialització del dret a l’habitatge, en la cerca de noves formes de gestió dels serveis on el paper dels ajuntaments sigui molt més protagonista, en l’accés als diferents serveis públics en condicions d’equitat, i cap a un impuls per generar espais de governança on es potencii la co-producció de polítiques públiques amb la ciutadania. Som conscients que estem fent camí nou, un camí que ha de marcar el caràcter del municipalisme del futur. I ho farem treballant en xarxa i amb la gent.”

5609 056

Una de les cares més visibles dels comuns al Baix Llobregat és la Candela López, coordinadora nacional de Catalunya en Comú juntament amb Ada Colau, amb qui precisament va comptar diumenge 31 de març en la seva presentació com a candidata a Castelldefels, on ja ha estat alcaldessa i actualment és primera tinenta d’alcaldia. López ha reivindicat els comuns com la garantia d’un municipalisme modern, innovador, que encara els reptes del futur amb perspectiva feminista i ecologista. També va destacar la importància de millorar els resultats del 2015 per crear al Baix Llobregat una xarxa de ciutats valentes i amb talent, que es tingui aquesta visió innovadora de recuperació del bé comú enfront un municipalisme ancorat al passat i que no ha sabut transformar-se.

Anna Maria Martínez, alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, i una de les referents de l’Entesa de Progrés Municipals (EPM) que concorren en aliança amb l’espai comú a les eleccions municipals va manifestar que “des de les EPM ens centrem en el municipalisme, en la política dels carrers dels nostres pobles escoltant als veïns i veïnes i a les entitats, per afrontar nous reptes que marcaran el futur dels nostres municipis. Com hem fet fins ara ens centrarem en escoltar a la gent, i treballarem per assolir els objectius de desenvolupament sostenible marcats pel 2030. Iniciatives com el decàleg i la declaració de municipis 100% feministes que vem liderar les Alcaldesses del Baix Llobregat són innovadores i una forma de crear xarxa entre municipis. Un dels pilars prioritaris han de ser les polítiques mediambientals, on volem seguir essent capdavanteres i assolir els objectius fixats per les normatives però també per propi convenciment. Seguirem treballant per liderar polítiques necessàries per a la ciutadania.”

Redacció / Fotos: Catalunya en Comú