Asens: “Quan estem al Govern abaixarem les taxes universitàries”

El candidat d’En Comú Podem va dir des de Sant Feliu de Llobregat que no accepta “ni una lliçó de republicanisme dels que van de la mà amb els del 3%”

En Comú Podem és el vot útil del republicanisme”, va dir el candidat a les eleccions generals, Jaume Asens, en un acte celebrat a Sant Feliu de Llobregat en el dia de l’aniversari de la proclamació de la II República. “És important anar al Congrés a protestar, però és des del Govern des d’on es canvien les coses; nosaltres representem el republicanisme efectiu, el que li canvia la vida a la gent, davant del de proclames buides”, va afirmar en referència als partits que diuen voler anar al Congrés a bloquejar la governabilitat.

D4G1hQ0WsAAg1Ya

En aquest sentit, va preguntar a ERC: “no sentiu vergonya de portar a les vostres sigles el nom de la República i formar part del Govern que té les taxes universitàries més altes d’Europa? No us fa vergonya governar amb els del 3%? No us fa vergonya no haver revertit les retallades de Mas?”. Asens, que no vol “ni una lliçó de republicanisme dels que van de la mà amb els del 3%”, va afirmar que ser republicà és lluitar per acabar amb les portes giratòries, apujar els impostos als rics i abaixar les taxes universitàries, entre moltes altres coses. Per això, ha anunciat que una de les primeres mesures que s’impulsaran quan En Comú Podem arribi al govern serà abaixar les taxes universitàries fins aconseguir la gratuïtat.

Per la seva part, la número 2 per Barcelona, Aina Vidal, va afirmar que els treballadors i treballadores d’aquest país han de poder accedir a una vellesa digna: “El problema no són les pensions, el problema és el repartiment de la riquesa perquè alguns es fiquen a la butxaca diners que són nostres”, va denunciar abans de recriminar al Govern de Pedro Sánchez que no hagi tirat endavant el decret per revaloritzar les pensions.

Vidal va afirmar que “hi ha una generació sencera que creu que no tindrà una pensió pública i que no espera res de les institucions”. Per això, va dir, és tan important “restablir un contracte social just, feminista i ecologista”. “Estem fartes que ens assassinin pel fet de ser dones, no acceptarem que ens qüestionin el dret al nostre propi cos i que ens diguin a qui i com hem d’estimar”. La número 2 per Barcelona va remarcar que En Comú Podem és “l’única força per revertir aquestes realitats perquè “el PSOE no té capacitat ni voluntat per modernitzar aquest país.”

D4HqS 1W4AAfpSQ

A l’acte al Baix Llobregat també hi ha van participar el número 5 per Barcelona, Joan Mena, que va defensar la feina feta al Congrés a la darrera legislatura. Així, va recordar que el 2016 En Comú Podem es va presentar amb tres compromisos concrets. “El primer”, ha dit, “era trencar el bipartidisme, i ho hem fet”. “El segon compromís va ser governar per la gent, i vam aconseguir un acord de pressupostos que incloïa mesures com la pujada del Salari Mínim Interprofessional a 900 euros”, va continuar. I per últim: “ens vam presentar dient que faríem fora al govern corrupte de Rajoy, i ho vam fer amb una moció de censura que ni el PSOE es creia”. Tots els compromisos acomplerts, ha dit Mena, fan d’En Comú Podem l’única garantia que després del 28A hi hagi un govern progressista a l’Estat.

Redacció / Fotos: Comú Podem

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix