Batet: "Hi ha risc d’involució en la igualtat real i efectiva entre sexes"

La candidata del PSC a les eleccions generals va recordar a Sant Boi les conquestes en matèria d’igualtat d’aquests nou mesos del Govern d’Espanya

La candidata del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, va alertar des de Sant Boi de Llobregat que el 28 d’abril hi ha un risc real d’involució en la igualtat real i efectiva entre dones i homes. “A les properes eleccions generals hi ha una opció que vol avançar en drets, llibertats i modernitat al nostre país i una altra alternativa, la d’un govern de dretes que amenaça amb la involució, especialment en l’àmbit de la igualtat real i efectiva entre homes i dones, una de les grans conquestes que queden per fer d’una manera determinant”, ha assegurat la candidata.

WhatsApp Image 2019 04 10 at 18 20 23

Abans d’iniciar-se el dinar amb dones candidates, alcaldesses i regidores a Sant Boi de Llobregat, Batet va recordar les principals conquestes en el camp de la igualtat que ha impulsat el Govern de Pedro Sánchez. Conciliació i corresponsabilitat, hem aprovat un permís de paternitat més ampli i la cotització a la Seguretat Social per als cuidadors i cuidadores; també hem fet feina en el mercat laboral, amb iniciatives contra l’anomenada bretxa salarial; pel que fa a la violència de gènere hem dotat de recursos del Pla estatal contra la violència masclista i formant jutges i fiscals en aquest àmbit; però la feina principal l’hem de fer en l’Educació, educant des de petits per a la igualtat real i efectiva entre homes i dones”. “Queda molt per fer i nosaltres lluitarem perquè el segle XXI sigui el d’aquesta gran conquesta”, va reblar la candidata dels socialistes catalans.

La candidata pel Baix Llobregat a les llistes del Congrés, Sonia Guerra,  va recordar que “el nostre compromís bé de lluny amb dones d’aquesta comarca que treballat, liderat i defensant el projecte socialista”. A més, Guerra ha insistit que hem de ser exemplars i revolucionar les estrucutures tan als ajuntaments com als partits. La política ha de ser transformadora de la realitat i ha de donar exemple del país feminista que volem.”

D3PqB1DWAAALB3M

Tal com va explicar Guerra "volem l’Espanya feminista on s’equiparen els permisos de maternitat i paternitat on els homes també tenen drets a gaudir dels seus fills i filles” i en aquest sentit ha insistit que "necessitem que la justícia deixi de ser patriarcal per una societat igualitària i justa”. Per últim Guerra ha recordat  que “ens juguem si volem l’Espanya en blanc i negre, masclista o la progressista, d’esquerres i feminista que vol un país igualitari. El 28 d’abril fes que passi!."

La secretària de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del PSC i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, per la seva banda, va destacar l’aposta que ha fet el Govern de Pedro Sánchez durant els mesos que ha estat a La Moncloa per les polítiques vinculades amb la igualtat de gènere, amb la igualtat efectiva entre homes i dones i sobretot en la defensa dels drets de les dones”. “L’únic partit i govern que ha apostat de forma explícita i clara a favor de la igualtat ha estat el partit socialista”, ha destacat Moret, per qui l’aspecte més rellevant ha estat dotar de recursos el pacte d’estat contra la violència masclista que ha permès que els ajuntaments hagin pogut rebre recursos de l’Estat per lluitar contra aquesta xacra.

Redacció / Fotos: PSC-Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix