ERC obre la campanya de les Generals a Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

Els republicans es presenten com els únics “obstacles” per evitar un pacte entre PSOE i Cs i Rufián reclama "eixamplar la base independentista" i apel·la als votants socialistes catalanistes

El número 2 d’ERC a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, ha situat la formació com l’únic “obstacle” perquè el PSOE pacti i negociï amb Cs, segons informa l’ACN. “Som l’únic obstacle perquè Rivera sigui vicepresident, Arrimadas ministra d’Interior i Cantó ministre de Cultura”, va alertar Rufián. Durant l’acte d’inici de campanya del 28-A dels republicans a Sant Vicenç dels Horts,

D358EhmW0AAhvoC

D35pFWEWsAMov0M

 

Rufián es va referir a unes paraules de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i va dir que “cal eixamplar la base” independentista un extrem que, al seu entendre, és “pur ‘junquerisme'”. Per això, va apel·lar als votants socialistes i catalanistes que voten el PSC “amb el nas tapat” per sumar-se a ERC i “compartir valors democràtics, de justícia social i antifeixistes.”

D35 TF9W4AEku9J

L’adjunt a la presidència d’ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va anar més enllà i va instar als independentistes que “dubten” a pensar que el vot més “eficaç” que pot portar a una victòria “eficient” són els republicans perquè poden fer “impossible un pacte entre PSOE i Cs”. “És el somni humit de l’establishment i de l’Ibex 35”, va afegir. “Una victòria clara d’ERC el proper 28-A. Com diu Junqueras, anem a guanyar, sortim a guanyar i guanyarem”, va assegurar.

D35x5NIWAAUgl7Y

En aquest sentit, el número dos del Govern ha criticat les declaracions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que en les últimes setmanes va afirmar que la ciutadania no vol la independència. “Ni ell, ni el Suprem, ni el TC decidiran el futur del país”, va destacar. Aragonès va demanar així una victòria d’ERC davant dels que voldrien els independentistes empresonats o els que “perpetuen” l’immobilisme. També va dir que la victòria republicana el 28-A ha de ser contra el PSOE que s’ha “acovardit quan tenia a les seves mans obrir el procés de diàleg i negociació amb Catalunya”. “Per això també hem de guanyar, per defensar el dret a l’autodeterminació”, va sostenir. Finalment, va apostar per “tenyir”  les urnes de groc i lila, i va tenir un record per l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa.

D35rov4WsAYiqeJ

El lema

‘Va de llibertat’ és el lema d’Esquerra per les eleccions espanyoles és. La formació considera que els comicis no només són per “frenar i “arraconar”  l’ultradreta, sinó que aposten per defensar la llibertat d’un país “per poder ser el que vulgui”, dels “presos polítics injustament tancats fruit de la repressió de l’estat espanyol” i de la llibertat “com a sinònim de tots els drets conquerits”. Als cartells de la campanya hi apareix la imatge dels candidats estripada.

D35nkATWsAsztPG

L’estrip simbolitza la “censura” i la “repressió”, però també la idea que “per molt que ens vulguin silenciar, amenacin o empresonin sempre hi seguirem”. D’aquesta manera ERC vol reivindicar que les eleccions del 28-A van de “llibertat, democràcia i de combatre la repressió i la censura”.

Aniversari de Junqueras

El tret de sortida de la campanya ha coincidit amb el 50è aniversari del cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, que va ser recordat al llarg de tot l’acte. Per això, abans de l’inici de campanya amics i familiars de l’exalcalde de Sant Vicenç dels Horts van celebrar un acte a la plaça Narcís Lunes.

D342OVPXsAAWcQt

D347LqUXkAIwFeq

D346IKHWsAEuwE6

D34 2lHWAAIH7Ha

L’acte va comptar amb la presència del vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la candidata dels republicans a les europees Diana Riba; la candidata a les municipals per Barcelona Elisenda Alamany i l’exdiputat de la CUP Albert Botran. Després de l’acte d’inici de campanya a la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts, la formació celebrarà mítings en diverses poblacions del país com Granollers, Sabadell, Amposta, Lleida, Reus, Sitges, Figueres, Cambrils, Mataró, Girona i Badalona, entre d’altres.

Redacció / Fotos: ERC