Urtasun: "es garantirà els drets parlamentaris dels diputats presos”

Imprimeix

El candidat d’En Comú Podem a les eleccions europees va participar, juntament amb la candidata dels Verds Europeus, Ska Keller, en un acte amb els alcaldables del seu partit dels municipis baixllobregatins

El candidat d'En Comú Podem a les eleccions europees i número 3 de la llista estatal d'Unides Podem Canviar Europa, Ernest Urtasun, va assegurar ahir dilluns a Castelldefels que el seu partit "garantirà els drets parlamentaris" dels diputats del Congrés que són presos pel procés independentista. Preguntat pel posicionament que adoptarà el seu partit a la Mesa del Congrés, Urtasun es va demostrar expectant però va garantir el suport del seu partit perquè Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez "puguin desenvolupar el seu mandat amb plena normalitat". "No ens agrada aquesta situació", va lamentar hores després que els quatre reclusos electes hagin recollit les seves actes al Congrés sota un fort dispositiu policial, com també ha fet aquest dilluns Raül Romeva al Senat.

D7BL2RnW0AMUJkf

D7BC9eaWkAANgrs

En l’acte electoral de partit a Castelldefels acompanyat de la candidata dels Verds Europeus, Ska Keller, Ernest Urtasun va definir la situació dels polítics presos com a "profundament injusta" i va reiterar el posicionament d'En Comú Podem en contra de la presó preventiva i de les acusacions de rebel·lió i sedició per les quals els líders independentistes estan sent jutjats al Tribunal Suprem. Al mateix temps, Urtasun va remarcar que Junqueras, Turull, Rull i Sánchez -i Romeva, en el cas del Senat- tenen els seus drets polítics "perfectament vigents perquè no han estat suspesos per ningú", motiu pel qual ha defensat que puguin exercir de diputats al Congrés "amb plena normalitat."

D7BsR eWkAAXQA

A l’acte, Candela López, candidata de Movem Castelldefels a l’alcaldia de Castelldefels, va manifestar que en els darrers 4 anys “els ajuntaments del Baix Llobregat hem sigut referents en la preservació del territori, hem evitat que Eurovegas s'instal·lés a la nostra comarca, hem preservat el riu Llobregat, el parc de Collserola, així com l’aposta energètica”. Mentrestant, el candidat del Prat en Comú, Lluís MIjoler, va dir que “la lluita contra la crisi climàtica ha de ser una prioritat. Des d’Europa i des de la xarxa de municipis del Baix Llobregat, ho farem possible.”

Redacció / Fotos: En Comú Podem