L’aplicació de la intel·ligència artificial a l’app Viladecans&Tu, premiada

Imprimeix

Va ser guardonada en els XVI Premis Aslan de transformació digital de les administracions públiques

La incorporació de la intel·ligència artificial al servei Viladecans Soluciona, que permet a la ciutadania informar d’incidències a l’espai públic amb l’aplicació mòbil municipal Viladecans&Tu, ha guanyat els XVI Premis ASLAN de transformació digital de les administracions públiques, en la categoria d’”Intel·ligència Artificial en els Serveis a la Ciutadania”.

viladecanstu 2

El premi va reconèixer les virtuts de l’aplicació de la intel·ligència artificial al servei “Viladecans Soluciona”, que facilita el seu ús, lluitant contra la bretxa digital, i agilitza la gestió. El funcionament és senzill: des del telèfon mòbil, només cal accedir a l'app Viladecans&Tu, seleccionar el servei “Viladecans Soluciona” i crear una alta d'incidència adjuntant dues fotografies –una general i una altra de detall– i la mateixa aplicació, amb l’ús de la intel·ligència artificial, escull la tipologia de problema perquè arribi al departament municipal responsable de la valoració. A més, la pròpia aplicació geolocalitza la ubicació.

viladecanstu 3

L’eina, a més, ha incorporat a l’app un servei d’avís automàtic sobre la congestió de la circulació a l’autopista C-32. Les alertes adverteixen de l’inici i del final d’una retenció important gràcies a l’anàlisi de les imatges de les càmeres de trànsit a partir d'intel·ligència artificial. La iniciativa compta amb el suport dels fons europeus NextGenerationEU, mitjançant un programa del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans