Diputació i PIMEC ajuden a la digitalització dels autònoms i PIMES

Ho han fet a través d’un assessorament tecnològic personalitzat a partir d’un diagnòstic digital del negoci, dins el projecte impulsat per les Oficines Accelera Pime Rural (OAP)

PIMEC i la Diputació de Barcelona, amb el suport de Red.es, han ajudat a més de 800 pimes i persones autònomes a digitalitzar-se sense costos empresarials. D’aquestes, cinquanta-cinc pertanyen al Baix Llobregat, les quals suposen el 6,9% del total d’empreses ateses. A més, les pimes d’aquest territori suposen el 4,8% del total de diagnosis de maduresa digital realitzades dins aquest projecte.

81e51bc0 de52 4651 bf8d 87af39ec5758 alta libre aspect ratio default 0

Ho han fet a través d’un assessorament tecnològic personalitzat a partir d’un diagnòstic digital del negoci, dins el projecte impulsat per les Oficines Accelera Pime Rural (OAP), actualment amb 49 antenes, en el qual les empreses poden accedir a eines i recursos per a la digitalització i gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital.

La comissió de seguiment de l’OAP a la Província de Barcelona ha presentat recentment els resultats de 2023, amb xifres fins al 30 de novembre, els quals indiquen que les empreses ateses pertanyen a 164 municipis catalans diferents, dels quals 131 tenen menys de 20.000 habitants.

Certificado cualificado autonomo

En relació amb el tipus d’usuari, el 48% són pimes i el 52% persones autònomes. D’aquests, el 33% són professionals autònoms sense treballadors l’11% són persones emprenedores, el 41% empreses de menys de 10 treballadors i treballadores, el 12% empreses fins a 49 persones treballadores, el 2% empreses amb equips conformats entre 50 i 250 persones i l’1% són empreses amb més de 250 treballadors i treballadores. Així mateix, el 50% d’aquests usuaris tenen una antiguitat empresarial de més de 10 anys, el 16% entre 5 i 10 anys, i el 34% menys de 5 anys.

Sobre els diferents sectors d’activitat econòmica, l’11,7% dels usuaris pertanyen al comerç, el 8,3% a activitats professionals i tècniques, el 8,4% a la indústria, el 5,3% a l’hostaleria,  el 7,1% al sector comunicatiu, el 5,2% a activitats artístiques i creatives, el 3,3% a la sanitat i els serveis socials, el 3,8% a l’educació, el 4,1% a l’agricultura, el 4% a la construcció, el 2% a finances i assegurances, el 2,1% a activitats administratives, el 15,6% a activitats d’actuacions genèriques i el 13,8% a altres serveis. D’altra banda, aquestes empreses compten amb una facturació de menys de 8 milions d’euros (el 88%), entre 8 i 10 milions (el 3%), i més de 10 milions (el 9%).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix