Castelldefels tornarà a ser una de les seus de l'Hackató Cassini

Imprimeix

La sisena edició, que se celebrarà del 3 al 5 de novembre, té com a objectiu  desenvolupar solucions innovadores, orientades al desenvolupament internacional i activitats humanitàries, fent servir tecnologies espacials de la Unió Europea

Del 3 al 5 de novembre tindrà lloc la sisena edició de la Hackató Cassini, amb l’objectiu de desenvolupar solucions innovadores, orientades al desenvolupament internacional i activitats humanitàries, fent servir tecnologies espacials de la Unió Europea. La hackathon tindrà lloc de forma simultànea a onze ciutats europees, essent l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de la UPC a Castelldefels la localització espanyola. 

Captura de pantalla 2023 10 19 a las 10.10.29

Participarant estudiantsemprenedors, persones amb talent innovador i passió per resoldre els reptes de la societat, decidides a desenvolupar solucions creatives i sostenibles. Aquests triaran un repte que els interessi i aprofitaran les tecnologies espacials de la UE per innovar en el desenvolupament internacional i les activitats humanitàries.

En aquesta edició compta amb el suport i esponsorització d’Airbus que, a part de donar el primer i segon premi (1.000€ pel primer i 500€ pel segon), també formarà part de l'ampli equip de mentors dels projectes i, a més a més, els assistents tindran l'oportunitat de conèixer millor Airbus i totes les oportunitats que ofereixen al talent.

Incubadora ESA BIC Barcelona

D’altra banda, el centre d'incubació d'empreses de l'Agència Espacial Europea a Castelldefels (ESA BIC Barcelona), situat a l'edifici RDIT del Campus del Baix Llobregat de la UPC, ja coneix les sis primeres empreses que formaran part d’aquest programa i que han sigut seleccionades com les més innovadores en l’àmbit tecnològic de l’espai. A la convocatòria, oberta el passat mes de febrer, es van presentar un total de disset projectes. El programa l’impulsa la UPC, el Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) i la Generalitat de Catalunya (Departament d’Empresa i Treball) dins del programa “Estratègia NewSpace de Catalunya”.

F8J1jzoXsAAIUv6

Les sis empreses, la majoria de les quals han estat creades per alumnes o exalumnes de la UPC, comptaran també amb suport tècnic, assessorament tècnic, comercial i legal, i en patents. A més, formaran part de l’ecosistema d’innovació de la UPC, de la comunitat NewSpace de la Digital Catalonia Alliance (DCA-NewSpace) i de la xarxa ESA BIC, que ja compta amb 29 centres d’incubació d’empreses a Europa, i podran ocupar una superfície de fins a 1.000m² a l'edifici RDIT de Castelldefels, distribuïts en zones comuns, espais de coworking i altres mòduls. Les empreses seleccionades rebran 50.000 euros per al desenvolupament del seu producte o servei i, a partir d’ara, tindran un màxim de dos anys d’incubació.

Redacció / Fotos: Ocisport