Castelldefels tornarà a ser una de les seus de l'Hackató Cassini

La sisena edició, que se celebrarà del 3 al 5 de novembre, té com a objectiu  desenvolupar solucions innovadores, orientades al desenvolupament internacional i activitats humanitàries, fent servir tecnologies espacials de la Unió Europea

Del 3 al 5 de novembre tindrà lloc la sisena edició de la Hackató Cassini, amb l’objectiu de desenvolupar solucions innovadores, orientades al desenvolupament internacional i activitats humanitàries, fent servir tecnologies espacials de la Unió Europea. La hackathon tindrà lloc de forma simultànea a onze ciutats europees, essent l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de la UPC a Castelldefels la localització espanyola. 

Captura de pantalla 2023 10 19 a las 10.10.29

Participarant estudiantsemprenedors, persones amb talent innovador i passió per resoldre els reptes de la societat, decidides a desenvolupar solucions creatives i sostenibles. Aquests triaran un repte que els interessi i aprofitaran les tecnologies espacials de la UE per innovar en el desenvolupament internacional i les activitats humanitàries.

En aquesta edició compta amb el suport i esponsorització d’Airbus que, a part de donar el primer i segon premi (1.000€ pel primer i 500€ pel segon), també formarà part de l'ampli equip de mentors dels projectes i, a més a més, els assistents tindran l'oportunitat de conèixer millor Airbus i totes les oportunitats que ofereixen al talent.

Incubadora ESA BIC Barcelona

D’altra banda, el centre d'incubació d'empreses de l'Agència Espacial Europea a Castelldefels (ESA BIC Barcelona), situat a l'edifici RDIT del Campus del Baix Llobregat de la UPC, ja coneix les sis primeres empreses que formaran part d’aquest programa i que han sigut seleccionades com les més innovadores en l’àmbit tecnològic de l’espai. A la convocatòria, oberta el passat mes de febrer, es van presentar un total de disset projectes. El programa l’impulsa la UPC, el Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) i la Generalitat de Catalunya (Departament d’Empresa i Treball) dins del programa “Estratègia NewSpace de Catalunya”.

F8J1jzoXsAAIUv6

Les sis empreses, la majoria de les quals han estat creades per alumnes o exalumnes de la UPC, comptaran també amb suport tècnic, assessorament tècnic, comercial i legal, i en patents. A més, formaran part de l’ecosistema d’innovació de la UPC, de la comunitat NewSpace de la Digital Catalonia Alliance (DCA-NewSpace) i de la xarxa ESA BIC, que ja compta amb 29 centres d’incubació d’empreses a Europa, i podran ocupar una superfície de fins a 1.000m² a l'edifici RDIT de Castelldefels, distribuïts en zones comuns, espais de coworking i altres mòduls. Les empreses seleccionades rebran 50.000 euros per al desenvolupament del seu producte o servei i, a partir d’ara, tindran un màxim de dos anys d’incubació.

Redacció / Fotos: Ocisport

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
220

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix