Viladecans acull una nova planta de microxips

L’empresa catalana IDEADED ha posat en funcionament al municipi la sala blanca de semiconductors més gran d'Europa en l'àmbit privat amb unes instal·lacions de 7.000 metres quadrats

L’empresa catalana IDEADED ha posat en funcionament a Viladecans la sala blanca de semiconductors més gran d'Europa en l'àmbit privat. La companyia ha invertit dotze milions d'euros en unes instal·lacions de 7.000 m2 que acullen un laboratori basat en una tecnologia pròpia, on hi treballen mig centenar de persones. La planta està preparada per fabricar cada any entre cinc i vint milions de sèries curtes de xips.

ideaded 1

La nova sala blanca de Viladecans compta amb un exhaustiu sistema d'aïllament per controlar la pressió ambiental i la temperatura. Responsables de l'empresa han apuntat que el nivell d'higiene és quatre vegades superior al d'un quiròfan d'un hospital. "Cal una neteja extrema perquè qualsevol partícula minúscula podria derivar en problemes de funcionament del microxip", va assegurar el CEO d'IDEADED, Eduard Puig.

Des de la nova planta del Baix Llobregat, la companyia preveu donar resposta a les demandes de clients del sector retail, de l'automoció i de les telecomunicacions, si bé la digitalització focalitza bona part dels xips que desenvolupa i fabrica actualment IDEADED.

F6 DyozWMAAxPUs

Les instal·lacions, que es van inaugurar oficialment ahir dimarts, s’han posat en marxa amb un préstec de sis milions d'euros de la Generalitat. El conseller d'Empresa, Roger Torrent, va lloar el projecte de la firma catalana i ha assegurat que permet posicionar Catalunya internacionalment: "Una part de la geopolítica s'explica en funció d'on hi ha més capacitat productiva, i ser-hi és determinant per l'economia que ve".  "Si no formes part de la cadena, tens menys opcions de comptar en competitivitat i en tecnologia", va afegir, tot assenyalant que Catalunya "ha de ser un actor fonamental al sud d'Europa en la indústria dels microxips."

Plans de futur

Amb la planta de Viladecans al 90% de funcionament i amb previsió de donar feina a 100 treballadors, IDEADED va avançar els plans de futur de la companyia. Eduard Puig va apuntar que, vuit anys després de crear l'empresa, ara projecten una inversió de 149 milions d'euros. És una aspiració a deu anys vista i ja han sol·licitat 111 milions a l'estat espanyol, mentre la resta seran capital privat. "Estem treballant noves inversions per aconseguir una capacitat productiva més elevada i contractar persones d'alt rendiment", va explicar Puig, que va refermar que la companyia "no pararà". Va ressaltar que un dels objectius és ser capdavanters en la creació "d'ecosistemes" entorn la indústria de l'electrònica flexible.

DSC 0618

En aquest sentit, dins els plans de futur d'IDEADED hi ha la posada en marxa d'una planta de 30.000 m2 que confien que pugui estar operativa el 2026. A diferència de l'àrea de desenvolupament i producció que han obert ara, les noves instal·lacions se centraran només en la fabricació, i la firma confia a generar 697 llocs de treball.

La voluntat és poder obrir aquesta nova planta al Baix Llobregat, si bé Puig va advertir que la tecnologia amb què treballen requereix d'un aïllament màxim respecte aigües subterrànies i xarxes ferroviàries. Tenint en compte la idiosincràsia de la comarca i de l'entorn de Viladecans, ha precisat que obrir una nova nau a la zona requeriria una inversió major que en altres indrets, però no ho ha descartat.

1695751267789 670x378

El secretari general d'infraestructures, Francisco Blanco, va donar suport a les aspiracions de la companyia i va avançar que estudiaran diferents vies per donar resposta als onze milions demanats. Entre altres, estudiaran incloure els projectes als fons Next Generation. "Són iniciatives molt importants per crear riquesa i ocupació", va celebrar Blanco, que ha assenyalat que IDEADED com a primer pas perquè Europa recuperi el mercat perdut les últimes dècades en el sector dels xips: "A Europa hem d'aconseguir tornar a ocupar el 40% de la producció mundial i no el 10% actual."

D’altra banda, l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va destacar la "força motriu" que juga la ciutat a l'hora d'atraure noves indústries "per desenvolupar productes innovadors de molts mercats diferents". "Necessitem capacitat de reacció davant un món que obliga a tenir coneixement per afrontar els reptes de futur", va afegir Ruiz, tot defensant el suport del consistori per "promoure" aquestes inversions.

Redacció / Fotso: Empresa-Aj. Viladecans-Arxiu-IDEADED          

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix