Denunciats tres persones per iniciar un foc en una zona boscosa de Corbera

Imprimeix

La col·laboració de la Policia Local i els veïns va ser fonamental per evitar un incendi en aquest Espai d’Interès Natural

Els Mossos d’Esquadra, de la Unitat Regional de Medi Ambient, han denunciat a tres persones com a presumptes autors d’un incendi forestals en grau de temptativa. Els fets investigats van tenir lloc el 13 de març,  al migdia, quan un grup de joves van fer un foc a una zona boscosa a prop del famós pessebre vivent.  Una dotació de policia local  va ser alertada pels veïns de la zona i a l’adreçar-se al lloc van identificar uns joves a prop de la zona. El mateixos veïns van apagar el foc, gràcies a aquesta acció no es va estendre  i  la seva afectació va ser mínima.  

Policia Local va informar a la Unitat Regional de Medi Ambient de Mossos i es van coordinar per tal d’identificar els autors. Els Mossos d’Esquadra de la URMA  van realitzar la inspecció ocular, ampliació de declaració dels testimonis,  actes de declaració dels investigats  i  un informe complet del perill d’incendi forestal, ja que el punt del foc estava situat a prop de l’Espai d’Interès Natural de la Serra d’Aragall.  

Captura de pantalla 2024 04 13 a las 8.36.23

Gràcies a la col·laboració activa de la Policia Local de Corbera de Llobregat i als seus veïns es va poder identificar i denunciar els presumptes autors, un dels quals ja li constaven denuncies per fets similars.

La zona dels fets denunciats està situada al litoral de Catalunya i  és una de les zones on hi ha més dèficit d'aigua en la vegetació des de 2023 fins a l'actualitat i estat de la vegetació és molt seca.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra