La Policia Local de Castelldefels deté un capo mafiós

Va ser en un control rutinari mentre que conduïa amb documentació falsa

Agents de la Policia Local de Castelldefels van detenir aquest dimarts 21 de juny a Vittorio Raso, presumpte capo de la ‘Ndrangheta (màfia calabresa) que estava fugit des de l'any 2020, quan l'Audiència Nacional el va deixar lliure per error a Barcelona.

La Policia Local el va aturar en un control rutinari a l’avinguda dels Banys i va comprovar que estava conduïnt amb una documentació falsa. Fetes les comprovacions, amb les seves empremtes, els agents van veure com s'activaven diversos requeriments relacionats amb aquesta persona, entre ells una ordre europea de detenció emesa per Itàlia per tractar-se d'un pressumpte capo mafiòs.

16558913222658 1

Raso havia sigut detingut l'any 2020 quan també portava documentació falsa. Llavors, l'Audiència Nacional el va deixar en llibertat perquè va argumentar que només li constava un presumpte delicte per extorsió i no el fet que Itàlia el buscava també com a presumpte capo de la ‘Ndrangheta. Aquest alliberament va provocar malestar a la Policia Nacional (que l'havia detingut llavors i l'estava investigant des del 2018) i la justícia i la policia italianes. Ara, dos anys després, Raso ha tornat a ser detingut arran d'un control rutinari de la Policia Local de Castelldefels.

Recordem que la ‘Ndrangheta és la màfia calabresa, que és considerada la més poderosa d'Itàlia, amb una capacitat de moviment de 43.000 milions d'euros a l'any. Els diners que presumptament cobrava Raso, amb ús de la força, anirien destinats a les arques de l'organització criminal.

Redacció / Fotos: gazzettadelsud

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
507

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix