Detenen un estafador a entitats bancàries de Sant Feliu i Sant Boi

Havia fet múltiples retirades d’efectiu mitjançat el DNI de persones diferents que havien denunciat la sostracció del document que tenien en comú l’aparença del seu titular, la qual era molt semblant a la de l’investigat

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns, a Cunit, un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Calafell, com a presumpte autor de catorze estafes, catorze falsificacions documentals i receptació.

Durant el mes de febrer, el cos policial autonòmic van tenir coneixement que un individu havia fet diverses retirades d’efectiu, de manera fraudulenta, a entitats bancàries. Primer al Baix Penedès però també a sucursals a l’Alt Penedès, el Tarragonès, el Baix Llobregat (Sant Feliu i Sant Boi) i el Segrià. L’home arribava a primera hora a l’entitat bancària i s’identificava amb DNI de persones que havien denunciat la sostracció del document.

EwJIp2QXIAEMT p

Arran d’aquestes informacions, els mossos van iniciar una investigació i van comprovar a través de les imatges de les càmeres de seguretat que el mateix individu, amb una gran mobilitat, havia fet múltiples retirades d’efectiu mitjançat el DNI de persones diferents. Ara bé, tots els documents utilitzats tenien en comú l’aparença del seu titular, la qual era molt semblant a la de l’investigat.

En algun dels casos, l’individu havia utilitzat fins i tot complements, tipus ulleres, per assemblar-se més a la foto que apareixia al DNI. Això sumat a l’ús de la mascareta li permetia enganyar al treballador o treballadora de l’entitat bancària que l’atenia i retirar quantitats de fins a 2.000 euros en cada ocasió.

Durant la fase d’investigació, els mossos van poder relacionar l’individu amb catorze estafes on va retirar un total de 16.000 euros de cinc víctimes diferents. A més, es van poder recuperar tres dels documents d’identitat que utilitzava i això va permetre també acreditar que l’investigat cometia de forma continuada un delicte de receptació. En aquest sentit, es va saber que els DNI utilitzats pel detingut provenien de furts i robatoris comesos a l’àrea metropolitana de Barcelona.

EwDQsNKWgAADJ3R

Amb l’activitat delictiva acreditada, els mossos van detenir-lo dilluns, 8 de març, a Cunit, per 14 delictes d’estafa i falsificació documental. La investigació però continua oberta, ja que podria estar relacionat amb altres estafes arreu del territori. El detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 del Vendrell i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix