Detinguts a Castelldefels un home i una dona per furtar joies

Els autors, de nacionalitat romanesa, utilitzaven el mètode de la falta abraçada a homes d’edat avançada

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Castelldefels van detenir una dona i un home de 18 i 19 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d'un delicte de furt a una persona gran amb el modus operandi de la falsa abraçada.

Els fets es van produir quan agents de paisà van localitzar un vehicle a prop del Passeig Marítim del municipi de Castelldefels amb dos ocupants, el conductor i una dona. Els agents, en un dispositiu per prevenir els furts amb la modalitat de la falsa abraçada, van decidir seguir el vehicle. Els agents van observar com, en uns quinze minuts aproximadament, i fins a quatre ocasions, l'home estacionava el vehicle i la dona sortia del darrera del cotxe. Es dirigia a persones d'edat avançada i començava a parlar amb elles. Posteriorment, la dona pujava un altre cop al vehicle i tornaven a donar voltes fins que veien una altre persona gran i repetien l'operació. En la darrera actuació, els agents van observar com la dona començava a parlar amb un home i aquest feia el gest com si mirés l'hora. Tot seguit, es va apropar a ell, dient-li alguna cosa a l'orella, li va agafar la mà, es va amagar un objecte a la butxaca i ràpidament va tornar al vehicle.

Els agents van demanar el suport de diverses dotacions per a aturar-los i identificar-los. Immediatament, una altre dotació que s'havia apropat a la zona, i de manera coordinada, va iniciar el seguiment del turisme fins a poder aturar-lo. Mentrestant, els agents que haurien observat tots els fets, van identificar aquest darrer i li van preguntar si li mancava algun objecte. L'ancià va contestar-li en un principi que no, que la noia li havia ofert fer-li sexe però que havia dit que no. L'agent el va indicar que revisés si li mancava alguna joia o rellotge i llavors el senyor es va adonar que l'home havia estat víctima del furt d'una aliança d'or amb la inscripció d'un nom i una data.

Els agents que es trobaven amb els presumptes autors del furt van identificar-los. La dona va intentar amagar sota el seient del vehicle diverses joies, però durant l'escorcoll, els agents van localitzar l'aliança d'or que coincidia plenament amb la que acabava de ser sostreta i diverses joies més d'or, concretament quatre anells, una cadeneta i unes arracades.

Davant l'evidència els agents van detenir-los com a presumptes autors d'un delicte de furt i els van traslladar a comissaria. El vehicle va ser retirat per la grua municipal i resta al seu dipòsit. La Unitat d'Investigació està realitzant les gestions oportunes per esbrinar la procedència de la resta de les joies i retornar-les als seus legítims propietaris. Tots dos van passar a disposició del jutjat de guàrdia i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Modus operandi

Aquest tipus de fets amb el modus operandi de la falsa abraçada es caracteritza per triar un tipus molt determinat de víctimes, majoritàriament homes d'edat avançada. Les autores solen ser dones joves de nacionalitat romanesa que actuen soles o bé acompanyades per una altra dona. Aquestes dones utilitzen habitualment com a transport per moure's de localitat en localitat, un vehicle i que acostuma a ser conduït per un home de l'entorn de l'autora.

La forma d'actuar consisteix en un apropament inicial de la dona, que amb alguna excusa manté un contacte físic amb la víctima, mentre hi parla. En alguns casos, la autora fa carícies a la víctima tot dient-li paraules afalagadores, en d'altres l' autora demana treball o ofereix sexe a la víctima, tot petonejant-lo i fent-li abraçades. En tot cas, és durant aquest contacte físic que l'autora aprofita per fer el furt de les joies d'or a la víctima.

Les autores cerquen cadenes, rellotges i anells i en moltes ocasions aconsegueixen furtar els objectes sense que la víctima se n'adoni. Els autors d'aquests fets solen fer més d'un robatori el mateix dia a la mateixa zona abans de canviar de lloc.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix