La Guàrdia Civil intervé a l’aeroport més d'1 milió d'euros a dos xinesos

Estaven ocults en borses d'escombraries i agrupats en 18.268 bitllets de 50 euros

Agents de la Guàrdia Civil de la Secció de Seguretat de l'Aeroport de Barcelona-El Prat van intervenir 1.088.050 euros, ocults en l'equipatge facturat de dos ciutadans xinesos que anaven a prendre un vol amb destinació a Xangai (Xina) sense haver-los declarat.

Efectius de la Guàrdia Civil encarregats del control dels equipatges facturats i a través dels mecanismes de fiscalització i anàlisi de les maletes del passatge, van detectar dues d'elles amb aparença que ambdues ocultaven importants summes de diners.

Després d'extreure els dos equipatges del canal ordinari d'embarqui i una vegada localitzats els seus propietaris, es va procedir a una inspecció de l'interior de les maletes, descobrint-se que en una d'elles s'ocultaven 547.650 euros i en l'altra 542.400 (1.090.050 euros) dissimulats entre la roba i embolicats en borses d'escombraries.

Desglossat per bitllets la Guàrdia Civil va descobrir 18.268 de 50 euros, 22 de 500 euros, 38 de 200 euros, 530 de 100 euros, 5.002 de 20 euros i un de 10 euros.
Els dos ciutadans xinesos propietaris de les maletes -veïns de València, de 26 i 27 anys respectivament- no havien declarat els diners en les Oficines de Duanes o en els llocs habilitats per l'Administració duanera.

Els agents van instruir acta per la presumpta comissió d'una infracció administrativa a la Llei de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme que va ser lliurada en la Duana de l'aeroport.

Els diners va ser ingressats en el compte d'una entitat bancària determinada per a aquestes intervencions a la disposició de la Secretaria de la Comissió de la Prevenció del Blanqueig de Capitals.

Del total dels diners descoberts per la Guàrdia Civil, 1.092.050 euros, als dos ciutadans xinesos, d'acord a la normativa vigent a Espanya, els van ser lliurats a cadascun 1.000 euros en concepte de mínima supervivència.

Redacció / Foto: Guàrdia Civil

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix