Presó per a un home que va abusar sexualment d'una menor

L’individu, que es va fer passar per un jove de 17 anys a les xarxes socials quan en realitat tenia 39 anys, ja havia estat detingut per fets similars a Terol i tenia una ordre d’allunyament

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Boi de Llobregat van detenir un home de 39 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vallirana com a presumpte autor d’un delicte d’abús sexual a una menor d’edat.

Els fets es van iniciar a finals de juny quan l’home va crear un perfil fals en una xarxa social i es va fer passar per un jove de 17 anys amb un físic molt atractiu. Poc a poc va guanyar-se la confiança de la víctima, una noia de 15 anys. Inicialment només volia que fos la seva parella fins que a mitjans de juliol li va demanar de veure-la en persona.

En aquella primera trobada la menor es va trobar que en lloc del jove de 17 anys amb qui havia establert contacte es va presentar un home molt més gran i diferent de les fotos que penjava en el seu perfil digital. Tot i així, l’home la va tornar a enganyar amb l’edat i li va dir que tenia 24 anys quan en realitat en tenia 39. També li va explicar que tenia molt bones intencions i que seria molt respectuós amb ella. A partir de llavors l’home va mantenir el contacte amb ella mitjançant diverses eines digitals fins aconseguir que la menor li enviés de forma gradual fotografies de caire sexual. Durant el període de vacances, l’home va arribar a seguir la menor fins a l’apartament d’estiu dels seus pares amb l’objectiu de controlar els seus moviments i accions. Finalitzat el període estival, al setembre, l’home va aconseguir, amb regals i enganys, que la menor l’acompanyés a casa seva a Vallirana on, després de diverses accions preparatòries, va abusar sexualment d’ella.

Posteriorment a l’abús sexual, l’home va advertir a la menor que no expliqués a ningú el que havia passat perquè si no les conseqüències per a ella serien molt greus. A més, li va començar a controlar els amics i els contactes que tenia en una aplicació de missatgeria instantània per tal d’exercir el màxim control sobre ella. Finalment i davant la greu situació que patia la menor, va denunciar els fets acompanyada el seu pare el 12 d’octubre i els mossos van detenir el presumpte autor l’endemà.

Posteriorment, es va fer una entrada i escorcoll en el seu domicili a Vallirana on els investigadors van comissar nombrós material informàtic a la recerca de continguts pedòfils.

Es dóna la circumstància que l’home ja havia estat detingut per fets similars a Terol i té vigent una ordre d’allunyament emesa pel Jutjat Penal d’aquella ciutat. El detingut, amb cinc antecedents tots per fets similars, va passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó. La investigació no està tancada i no es descarten més imputacions pel mateix delicte.

Redacció / Fotos: Aj. Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix