La Guàrdia Civil deté un traficant d'éssers humans a Martorell

Imprimeix

La detenció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre les autoritats austríaques i espanyoles.

La Guàrdia Civil en el marc de l'operació “Arriaca”, en col·laboració amb les autoritats austríaques ha detingut a Martorell, a una persona d'origen pakistanès en compliment d'una Ordre Europea de Detenció i Lliurament, per tràfic d'éssers humans. Al detingut se li imputen els delictes de tràfic il·lícit d'éssers humans i lesions greus per imprudència.

Accident i recerca

Aquesta persona era el conductor d'una furgoneta que després d'un accident de trànsit a Àustria, en el qual va bolcar el vehicle, va deixar abandonats a 34 immigrants que transportava ocults en el qual van resultar ferits algun d'ells.

La recerca va començar arran de l'accident que es va produir a l'agost de 2015 a Àustria, quan una furgoneta que transportava als immigrants d'origen afganès i iraquià va bolcar a gran velocitat. Com a conseqüència de l'accident, el conductor es va donar a la fugida sense ser identificat i va abandonar a les persones que transportava. Com a conseqüència de l'accident el detingut es va desplaçar des d'Àustria a Espanya on va romandre ocult per dificultar qualsevol recerca realitzada a Àustria.

Així mateix, gràcies a l'estreta col·laboració a nivell policial i judicial entre Àustria i Espanya, en el qual es va intercanviar informació, es van realitzar reunions i es va realitzar l'execució de Comissions Rogatòries Internacionals, la Guàrdia Civil va poder identificar al conductor del vehicle amb matrícula espanyola pel que es va procedir a la seva detenció.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil