Comissats a Cornellà 58 ocells d'espècies protegides

Entre les espècies hi havia caderneres, verdums i passerells que han estat dipositats immediatament en un centre de recuperació de fauna salvatge per després ser retornats al seu espai natural

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud han comissat  avui dijous, a Cornellà de Llobregat, 58 ocells fringíl·lids d’espècies protegides. Al ser fauna silvestre, la venda d'aquests exemplars és il·legal, tal com recull l’actual Llei de protecció d’animals. El comís s’ha fet en el marc d’un control policial, en un conegut mercat ambulant de Cornellà on es reuneixen un gran nombre d’ocellaires aficionats al món dels fringíl·lids. Fruit de l’actuació dels agents s’han intervingut 58 ocells fringíl·lids i les 12 gàbies on estaven els ocells.

Entre els ocells comissats n’hi havia de diferents espècies protegides com caderneres 29, verdums 10 i passerells 19. Els ocells han estat abandonats pels seus posseïdors per tal d’evitar la denúncia administrativa per infracció a la Llei de Protecció dels animals i, els agents dels Mossos d’Esquadra, han recollit els ocells en una acta de comís per abandonament d’ocells fringíl·lids. Els ocells comissats seran dipositats immediatament en un centre de recuperació de fauna salvatge, on després d’un temps prudencial d’observació i cura seran retornats al seu espai natural.

Els darrers dos mesos la Unitat de Medi Ambient de la RPMS ha fet quatre intervencions en el mateix punt de venda de Cornellà i ha comissat un total de 115 ocells d’espècies protegides, concretament 63 caderneres, 27 verdums, i 21 passerells.

Cal destacar que, tot i que la captura d’aquests ocells resta sota les condicions recollides en un decret del 2014, on s’estableixen  les autoritzacions excepcionals per a la captura en viu i tinença d’ocells fringíl·lids per a la cria en captivitat adreçada a l’activitat tradicional de concursos de cant, des del mes passat hi ha vigent una directriu del Director General de Polítiques Ambientals, on no es considera adient resoldre ni expedir cap autorització excepcional per a capturar en viu exemplars mascles i femelles de les quatre espècies d’ocells fringíl·lids.

En definitiva, per la tinença dels exemplars cal disposar de l'autorització excepcional nominal per capturar ocells fringíl·lids, obtinguda amb anterioritat a la suspensió referida, complir els requisits per a la tinença i disposar de parelles reproductores. Uns permisos que els venedors d’aquest punt de venda de Cornellà de Llobregat no tenen.

Aquesta pràctica il·legal pot generar beneficis als ocellaires si es té en compte que una au té un preu de sortida d’entre 30 i 50 euros i pot arribar a superar el miler d’euros.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix