La Diputació de Barcelona destina 1'65 MEUR a la reurbanització de la BV-2411

L'aportació representa el 70% dels 2'3 milions que costaran i, la resta, els assumirà l'Ajuntament de Begues. 

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, van signar ahir el conveni pel qual la corporació destinarà 1.650.000 euros a les obres de reurbanització d'un tram de la travessera BV-2411, l'anomenat Camí Ral, entre els punts quilomètrics 10,370 i 11,590. L'aportació representa el 70% dels 2'3 milions que costaran i, la resta, els assumirà el mateix consistori municipal.

Durant l'acte, el president va recordar que “des de la Diputació de Barcelona estem al servei dels ajuntaments per millorar la qualitat de vida dels ciutadans” i ha destacat la importància d'implantar unes polítiques urbanístiques en un entorn agradable. A més, Salvador Esteve, va definir aquest projecte de reurbanització com a significatiu, ja que representa un eix central del poble, mentre que l'alcaldessa de Begues l'ha qualificat “d’ambiciós.”

Cessió

A través d'aquest acord, la Diputació de Barcelona també cedirà al consistori beguetà aquest tram del Camí Ral, que és una via que actua com a eix vertebrador del municipi, ja que dóna continuïtat urbanística als diferents nuclis de Begues i permet el desplaçament d'una punta a l'altra del poble. Actualment, aquesta carretera està destinada a la circulació de vehicles, una concepció que canviarà dràsticament un cop s'hagin fet les obres de reurbanització.

Altres actuacions

Aquestes actuacions consistiran en la implantació de mesures de pacificació del trànsit i l'ampliació de les voreres actuals, adaptant-les a la normativa vigent, entre d'altres millores. A més, es mantindrà l'arbrat existent i es construirà un carril bici que unirà el centre del poble amb l'Institut de Begues.

El projecte s'executarà en diverses fases. La primera planifica la transformació del tram del Camí Ral entre la Rambla i el carrer Indústria, davant de la caserna de la Policia Local. Cal recordar que, l'any 2012, la Diputació de Barcelona ja va elaborar un informe tècnic per a l'Ajuntament de Begues amb una primera valoració d'aquesta obra.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix