El programa d’Entrega Social per Entitats atén 35 famílies de la comarca

Té com a objectiu cobrir necessitats bàsiques de roba de famílies del territori

L’Entrega Social per Entitats (PES) que promou la Fundació Formació i Treball al Baix Llobregat, amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, ha atès trenta-cinc famílies durant el 2023. L’objectiu dels Programes d’Entrega Social per a Entitats és el de cobrir necessitats bàsiques de roba i aliments de famílies que es troben en situació o en risc d’exclusió social o en situació de pobresa als diferents territoris de Catalunya.

Imagen de WhatsApp 2024 04 04 a las 17.44.57 e64cb052

Captura de pantalla 2024 04 24 a las 12.25.59

Amb el desenvolupament d’aquest programa s’impulsa el treball en xarxa amb altres entitats, enguany cinc al territori, per tal de dotar a les persones beneficiàries d’una eina més per satisfer les necessitats bàsiques no cobertes. A més el PES Entitats es porta a terme a través d’activitats productives que generen llocs de feina sostenibles per a persones en risc d’exclusió social, com totes les activitats de la Fundació, fomentant l’economia circular així com la promoció de tasques de sensibilització per la reutilització de la roba i la recuperació d’aliments.

Captura de pantalla 2024 04 24 a las 12.24.47

L’entrega social de roba que es desenvolupa amb aquest programa es duu a terme a través d’un sistema de derivacions digitalitzat impulsat fa un any per la Fundació per accedir a qualsevol dels establiments de la xarxa Botiga Amiga amb Moda re- o bé Moda re-, actualment vint-i-quatre repartides per tot el territori català i dues a la comarca del Baix Llobregat (Cornellà i Prat de Llobregat). Enguany han estat 35 famílies les que s’han beneficiat de l’entrega de roba a través d’aquest programa. A través de la digitalització d’aquestes derivacions, s’ha fet un salt qualitatiu en les entregues que permet a la Fundació tenir una major comunicació entre les entitats socials i fer un millor seguiment sobre el bescanvi de les targetes PES. D’aquesta manera, derivant a les persones als establiments se les permet escollir segons els seus gustos i preferències en un comerç normalitzat i modern que trenca amb els estigmes de la roba usada i de l’exclusió social, alhora que es dignifica l’entrega amb el dret a escollir.

Les entitats del Baix Llobregat que han participat en el PES Entitats del 2023 són: Esplai Pubilla Cases, Club Juvenil Sant Ildefons, Fundació Rubricatus, Associació Benestar i Desenvolupament, Càritas Sant Feliu.

Redacció / Fotos: Fundació Formació i Treball

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix