L’espàrrec torna a ser protagonista a Gavà

Imprimeix

Aquest dijous i fins al pròxim 5 de maig se celebrarà Temps d’Espàrrecs amb un ampli ventall d’activitats per a tothom

Tot a punt per a la celebració, un any més, de Temps d’Espàrrecs a Gavà, que arriba a la 69 edició. La gran festa que es desenvoluparà del 25 d’abril al 5 de maig i que convidarà a gaudir d’aquest producte estrella de l’horta gavanenca a veïnes, veïns així com a tots els visitants. I, com a punt àlgid de la celebració, la tradicional Fira d’Espàrrecs, el cap de setmana del 3 al 5 de maig en l’entorn de la plaça de Jaume Balmes. 

FvnDeRqX0AArDVr

Una celebració que atreu al voltant dels 30.000 visitants on hi ha previst un ampli ventall d’activitats i música perquè tothom participi de la festa, i alhora respectant sempre el seu caire tradicional. Serà aquest últim cap de setmana d’abril quan tornin, per tant, la Mostra agrícola, amb les espectaculars paneres de verdures i llavors al pavelló agrícola i amb un espai per incentivar la participació ciutadana a la Fira. Les escoles, centres educatius de Gavà i, aquest any, per primera vegada i, com a prova pilot, entitats locals participen, fora de concurs, amb l’elaboració de paneres de llavors.

fira

FRme98zXsAAB0o

La Mostra d’entitats (el dissabte 4 de maig) serà el millor aparador a les associacions de la ciutat i tindrà presència destacada a la plaça Jaume Balmes, amb diverses actuacions d’entitats i associacions. També tornaran aquest cap de setmana el Mercat de Pagès i, en actiu des del divendres 3 de maig, les mostres comercial, artesanal, i el GastroGavà a la Fira.

crema esparrecs

H4B1306

D’altra banda, de la mà de vint-i-tres restauradors locals, la mostra gastronòmica del Temps d’EspàrrecsGastroGavà, espera superar les 24.000 degustacions de la passada edició. ició. El GastroGavà a la Fira amplia l’espai de degustació a la plaça Jaume Balmes per poder assaborir les millors tapes amb l’espàrrec de Gavà, el 3, 4 i 5 de maig. A més, del 25 d'abril al 5 de maig, també funcionarà el GastroGavà a la Carta, la ruta per degustar platets i plats directament als restaurants participants. Una de les novetats de l’edició anterior, torna a repetir-se: s’organitzaran tres tallers de gastronomia als restaurants (Mise en Place, Kilómetro Rojo i Tasta’mm), amb els millors consells per cuinar l’espàrrec blanc i treure’n el màxim profit.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu