L’espàrrec torna a ser protagonista a Gavà

Aquest dijous i fins al pròxim 5 de maig se celebrarà Temps d’Espàrrecs amb un ampli ventall d’activitats per a tothom

Tot a punt per a la celebració, un any més, de Temps d’Espàrrecs a Gavà, que arriba a la 69 edició. La gran festa que es desenvoluparà del 25 d’abril al 5 de maig i que convidarà a gaudir d’aquest producte estrella de l’horta gavanenca a veïnes, veïns així com a tots els visitants. I, com a punt àlgid de la celebració, la tradicional Fira d’Espàrrecs, el cap de setmana del 3 al 5 de maig en l’entorn de la plaça de Jaume Balmes. 

FvnDeRqX0AArDVr

Una celebració que atreu al voltant dels 30.000 visitants on hi ha previst un ampli ventall d’activitats i música perquè tothom participi de la festa, i alhora respectant sempre el seu caire tradicional. Serà aquest últim cap de setmana d’abril quan tornin, per tant, la Mostra agrícola, amb les espectaculars paneres de verdures i llavors al pavelló agrícola i amb un espai per incentivar la participació ciutadana a la Fira. Les escoles, centres educatius de Gavà i, aquest any, per primera vegada i, com a prova pilot, entitats locals participen, fora de concurs, amb l’elaboració de paneres de llavors.

fira

FRme98zXsAAB0o

La Mostra d’entitats (el dissabte 4 de maig) serà el millor aparador a les associacions de la ciutat i tindrà presència destacada a la plaça Jaume Balmes, amb diverses actuacions d’entitats i associacions. També tornaran aquest cap de setmana el Mercat de Pagès i, en actiu des del divendres 3 de maig, les mostres comercial, artesanal, i el GastroGavà a la Fira.

crema esparrecs

H4B1306

D’altra banda, de la mà de vint-i-tres restauradors locals, la mostra gastronòmica del Temps d’EspàrrecsGastroGavà, espera superar les 24.000 degustacions de la passada edició. ició. El GastroGavà a la Fira amplia l’espai de degustació a la plaça Jaume Balmes per poder assaborir les millors tapes amb l’espàrrec de Gavà, el 3, 4 i 5 de maig. A més, del 25 d'abril al 5 de maig, també funcionarà el GastroGavà a la Carta, la ruta per degustar platets i plats directament als restaurants participants. Una de les novetats de l’edició anterior, torna a repetir-se: s’organitzaran tres tallers de gastronomia als restaurants (Mise en Place, Kilómetro Rojo i Tasta’mm), amb els millors consells per cuinar l’espàrrec blanc i treure’n el màxim profit.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix