Adif i l’Ajuntament de Sant Feliu regulen les cessions de sòls

Un sòl de 25.985 m², propietat d'Adif, s'urbanitzarà i podrà acollir un nou sistema tramviari, mentre que l'empresa estatal obtindrà terrenys de titularitat municipal per a ocupacions temporals per a les obres i servituds de les infraestructures ferroviàries

Adif i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat han signat avui un conveni amb el qual es regulen les cessions de sòls, tant municipals com ferroviaris, derivats de les obres d'integració del ferrocarril en la capital de la comarca del Baix Llobregat i la nova estació del municipi.

20240419 NdP firma convenio Adif Ayto Sant Feliu Llobregat 1 red

L’empresa estatal és titular d'un terreny de 26.959 m² en el qual, després de completar-se les obres, es generarà una superfície urbana alliberada del servei ferroviari de 25.985 m², que s'urbanitzarà i podrà acollir la implementació d'un nou sistema tramviari en 11.390,5 m². Adif mantindrà la titularitat de 974 m², corresponents a la futura estació i altres elements o instal·lacions ferroviàries.

El conveni estableix la forma en la qual Adif obtindrà els sòls de titularitat municipal, realitzarà les ocupacions temporals per a l'execució de les obres i establirà les servituds ferroviàries. Del total d'aquests terrenys, 10.1481,6 m² seran ocupats definitivament per infraestructures ferroviàries, en 13.784 m² es constituiran servituds i 67.424,3 m² seran ocupats temporalment per a l'execució de les obres.

soterramiento sant feliu 1

Amb la finalitat que Ajuntament dugui a terme la urbanització dels sòls alliberats, no necessaris per al servei ferroviari, el consistori obtindrà el terreny de titularitat d'Adif desafectat, incloent-hi el sòl per a la futura implantació del sistema tramviari, que posarà posteriorment a la disposició de la Generalitat de Catalunya per a la seva execució. L'Ajuntament es compromet, també, a modificar el planejament urbanístic per a adaptar-lo a la nova realitat que resulti de les obres. El conveni té una vigència màxima de 4 anys i el seu compliment serà revisat per una comissió de seguiment.

Transformació de la mobilitat

Amb una inversió de més de 120 milions d'euros, la integració del ferrocarril és una de les actuacions ferroviàries i urbanístiques en execució més rellevants per a la transformació de la xarxa ferroviària en l'àrea metropolitana de Barcelona.

6F37ECB65DA714E1C125872100505935

L'operació d'integració -que inclou actuacions complementàries, com la construcció d'una nova estació i diverses instal·lacions ferroviàries- materialitzarà la permeabilitat de la infraestructura ferroviària de la línia Sant Vicenç de Calders-Vilafranca-L'Hospitalet de Llobregat entre els dos sectors de la trama urbana de Sant Feliu, creant nous espais per als ciutadans i contribuint a la descarbonització de la ciutat.

Al costat de la construcció d'una nova estació, l'edifici d'accés de la qual quedarà integrat en el futur tram, i amb la urbanització en superfície, el projecte promourà nous esquemes d'explotació de la xarxa ferroviària de proximitat a l'entorn de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Redacció / Fotos: Adif

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix