Tornen les vagues del transport públic al Baix Llobregat

Imprimeix

Els treballadors de setze línies de bus de la nostra comarca, operades per filials de Monbus i Julià, han anunciat tres dies de vaga per aquest dijous dia 17 i els dies 24 d’abril i 8 de maig

Tornen les vagues al transport públic del Baix Llobregat. Els treballadors de setze línies de bus de la nostra comarca, operades per filials de Monbus i Julià, han anunciat tres dies de vaga per aquest dijous dia 17 i els dies 24 d’abril i 8 de maig. La majoria de les línies neixen o moren a Sant Boi de Llobregat, si bé n’hi ha que enllacen diferents ciutats amb l’aeroport, entre altres serveis. La vaga serà de 10 h a 18 h els dos primers dies, i de 8.30 h a 20.30 hores en la tercera jornada.

62d7d51f6cc1c

Segons fonts sindicals, hi haurà serveis mínims del 40% en hores punta i del 20% la resta de temps. La plantilla, de 300 treballadors, denuncia que les empreses que presten el servei -licitat per l’AMB- incompleixen les condicions pactades, tant a nivell laboral com de qualitat cap als viatgers. Els treballadors, amb majoria sindical de CCOO, reclamen “un servei públic amb les mateixes condicions de qualitat, seguretat i puntualitat que la ciutat de Barcelona” i denuncien que les operadores “estan incomplint allò pactat, a l’empara de la passivitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.”

Cal recordar, que l’any passat, els treballadors d’aquestes mateixes línies van fer cinc mesos d’aturades per exigir a l’AMB i les operadores diverses millores en les condicions de subrogació després de la nova licitació.

Redacció / Fotos: Arxiu