El nou Hospital de Viladecans es posarà en marxa a principis de l’estiu

Ho farà de manera progressiva on l'ampliació i reforma del centre sanitari permetrà triplicar la superfície actual i augmentar la seva capacitat

Les obres de construcció del nou Hospital de Viladecans es troben en la recta final. El conseller de Salut, Manel Balcells, les ha visitat aquest matí. La posada en marxa d'aquesta infraestructura "necessària i llargament reivindicada" permetrà "millorar l'accessibilitat i la qualitat de l'atenció hospitalària per a les més de 195.000 persones que atén" i que viuen als municipis de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat. "El trasllat de l'activitat al nou edifici començarà de manera progressiva a principis d'aquest estiu”, ha afegit Balcells.

DSC 5284

Una vegada hagi finalitzat el trasllat de l'activitat assistencial al nou edifici, s'iniciaran les actuacions previstes a la segona fase del projecte, que contempla la reforma dels edificis existents fins ara -tant l'històric com els que acullen les urgències i les consultes-, la urbanització de l'entorn i la construcció d'un aparcament soterrat. El nou edifici es destinarà en la major part a usos assistencials, mentre que a les instal·lacions actuals s'hi mantindran les consultes externes i s'utilitzaran per a usos administratius. La superfície total de l'actuació, incloent obra nova i reforma, és de 40.802 m2.

DSC 5403

En conjunt, les obres d'ampliació i reforma de l'Hospital de Viladecans permetran triplicar la superfície actual del centre i augmentar la seva capacitat, el que suposarà un salt qualitatiu per als ciutadans i per als professionals que hi treballen. Així mateix, facilitarà que hi hagi "més proximitat amb el territori i que es redueixi la pressió en altres serveis d'urgències com el de l'Hospital Universitari de Bellvitge". Balcells també ha subratllat la confortabilitat de l'àrea d'hospitalització, tot destacant que "el 40% de les habitacions seran individuals", així com les importants millores en àrees com els quiròfans, la reanimació o el diagnòstic per la imatge, unes instal·lacions que ha qualificat d'"impressionants."

GKzRm VXgAAKecE

Situat a l'avinguda del Mil·lenari, al costat de l'edifici actual, el nou Hospital de Viladecans disposarà de més capacitat tecnològica i recursos per incrementar la seva capacitat resolutiva i donar una millor atenció als pacients. A més del servei de diagnòstic per la imatge renovat amb aparells d'altes prestacions –que ja es va posar en funcionament el mes de gener d'enguany- comptarà amb quiròfans d'última generació i estarà equipat amb recursos que li permetran dur a terme cirurgia robòtica, atendre a pacients semicrítics i oferir rehabilitació cardíaca, entre d'altres.

A més, l'hospital serà més sostenible i confortable per als pacients i per als professionals, i en el seu disseny hi destaquen la llum natural, els espais amplis i acollidors i els patis interiors enjardinats.

GKzRm bXQAA0BcP

Concebut sota els paràmetres de Green Hospital, està equipat amb centres de producció d'energia verda i compta amb els anomenats Building Management Systems (BMS), o sistemes de gestió d'immobles, que permeten la monitorització de les instal·lacions principals del centre per millorar l'eficiència energètica i facilitar el manteniment. Alhora, es tracta d'un edifici flexible dissenyat perquè pugui adaptar-se als avenços tecnològics i a les necessitats i l'evolució de la població durant la seva vida útil.

L'Hospital de Viladecans és un centre del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT), gestionat per l'Institut Català de la Salut (ICS), que des de l'any 1987 realitza activitat com a hospital general bàsic d'aguts.

Redacció / Fotos: Departament Sanitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix