Junts denuncia falta de sensibilitat de Pilar Díaz en el cas ‘El Barco’

El portaveu del grup municipal espluguí, Iban Salvador, afirma que “és inacceptable veure com l'alcaldessa, qui hauria de ser el principal defensor dels drets dels ciutadans, és qui els fa fora de manera desconsiderada i sense planificació adequada i no vetlla pel seu benestar"

Continua el malestar a la gestió que ha fet el govern municipal d’Esplugues de Llobregat al desellotjament de l’edifici d’’El Barco’. El portaveu de Junts per Esplugues de Llobregat, Iban Salvador, ha fet una dura crítica al paper que ha desenvolupat l’equip encapçalat per l’alcaldessa Pilar Díaz. Un edifici ciutat baixllobregatina de propietat municipal, que ha deixat a diverses famílies sense sostre i en una situació d'emergència, segons afirma Salvador.

4745 img 0095 scaled

A més, ha denunciat la manca de sensibilitat de l'alcaldessa de la ciutat, Pilar Díaz, qui, segons el portaveu, hauria de protegir i vetllar pels drets i interessos de tots els veïns i veïnes. Salvador ha lamentat també que en lloc d'oferir protecció i suport, l'alcaldessa ha optat per una acció de desallotjament precipitada i sense considerar les conseqüències humanes d'aquestes accions.

"És inacceptable veure com l'alcaldessa, qui hauria de ser el principal defensor dels drets dels ciutadans, és qui els fa fora de manera desconsiderada i sense planificació adequada i no vetlla pel seu benestar", ha afirmat Salvador, qui ha denunciat que les persones afectades han de recórrer grans distàncies per obtenir els àpats que a més a més són escassos. Tot i les promeses d'ajuda i la garantia de ser reallotjats en nous pisos, moltes famílies es troben ara disperses i ubicades en llocs allunyats del que fins ara havia estat el seu entorn social, ha indicat. Per a Iban Salvador, és un seguit de decisions negligents de l’Ajuntament que vulneren els drets dels llogaters.

Captura de pantalla 2024 04 04 a las 8.02.47

El portaveu juntaire ha subratllat¡ la manca de sensibilitat de l'ajuntament envers els veïns del ‘Barco’, entre els quals hi ha persones vulnerables o amb risc de vulnerabilitat, persones grans, nadons i persones amb mobilitat reduïda, entre altres. Igualment, ha criticat la manca de planificació i improvisació en aquesta situació, que ha deixat a moltes famílies en una situació de desemparament. "És lamentable veure com les persones més vulnerables de la nostra comunitat són les més afectades per aquestes decisions imprudents i mancades de sensibilitat", ha afegit Salvador.

Un any de negligències

Aquest desallotjament sorgeix després d'un llarg període de negligència per part de l'ajuntament envers l'estat de l'edifici del Barco, segons Salvador. Fa un any, l'ajuntament va expropiar l'edifici amb l'objectiu d'enderrocar-lo, el que implicava el desallotjament de les famílies residents. Malgrat això, durant tot aquest temps, no s'han pres les mesures adequades per garantir el benestar dels veïns afectats, diu el portaveu. Tot i la promesa de realitzar estudis i visites per avaluar l'estat de l'edifici, els sostres han col·lapsat de manera sobtada, posant en perill la seguretat dels residents i obligant-los a abandonar els seus llars sense cap mena de suport ni garantia dels seus drets, ha afegit.

Edifici Barco

A més, s'ha declarat la ruïna de l'edifici sense garantir prèviament que els seus habitants tinguin alternatives adequades de reallotjament o compensació. Igualment, el consistori ha declarat la ruïna tècnica a fi d’estalviar-se els costos de les indemnitzacions als llogaters afectats, ja que així ho marca la llei, afirma Salvador. “Aquesta falta de planificació i de sensibilitat per part de l'ajuntament posa de manifest la seva negligència envers les necessitats i els drets dels ciutadans, i desllueix la confiança de la comunitat en les autoritats locals”. La falta de menjar i les dificultats econòmiques que arrosseguen algunes de les persones afectades només accentuen la gravetat d'aquesta situació, que evidencia la prioritat de l'ajuntament per sobre del benestar de la ciutadania, indica.

Exigeixen solucions

Junts per Esplugues exigeix una investigació exhaustiva sobre aquesta qüestió i demana que es prenguin mesures immediates per garantir el benestar i la seguretat dels veïns i veïnes afectats. “És hora que l'ajuntament posi els interessos dels ciutadans per sobre de les seves pròpies agendes polítiques i actuï amb empatia i responsabilitat en aquesta situació d'emergència”, ha conclòs.

Redacció / Fotos: Junts per Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix