Movem Martorell crida a la mobilització pel tancament del Mercat Municipal

El govern de Junts-PSC ha anunciat als paradistes l'obligació de tancar tot l'estiu per l'inici de les obres del nou centre comercial, l'anomenat Espai Bòbiles, sense preveure cap ajuda econòmica

Si res no canvia els i les paradistes del Mercat de Martorell hauran de tancar els seus negocis des de finals de juny, durant un temps mínim de dos mesos i sense rebre cap ajuda econòmica per part del govern municipal, segons Movem Martorell. Aquesta és la decisió que se'ls ha traslladat sense donar-los cap alternativa ni valorar cap ubicació provisional mentre durin les obres del nou Mercat Municipal.

IMG 7306

La portaveu de Movem, Laura Ruiz, denuncia "la manca de previsió i de sensibilitat del govern envers els paradistes del Mercat Municipal que representen l'ànima comercial de la ciutat. Van sobreviure a una pandèmia amb molt d'esforç, resiliència i creativitat; i també gràcies a la lleialtat i estima dels veïns i veïnes que creiem en el comerç de proximitat. Ara tornem a tancar files amb ells i elles per demanar que el govern valori alternatives que no passin per obligar-los a tancar durant tot l'estiu, amb el greuge econòmic que això comportarà pels seus negocis. I sobretot que se'ls ajudi econòmicament per afrontar els dos mesos de tancament."

268A2794 copia retallada

Un altre model

Des de Movem Martorell es denuncia que el projecte del nou Mercat Municipal "beneficia escandalosament a Lidl, la multinacional que tindrà un gran supermercat que ocuparà més del 60% de la superfície total mentre que els paradistes locals veuran reduïda la seva presència en prop de 300 m² menys d'espai", segons la regidora de Movem Àngels Cardona. L'avantprojecte de l'Espai Bòbiles preveu que la cadena de supermercats Lidl ocupi 2.600 m², més del doble de l'àrea que ocupen actualment les seves instal·lacions, que està al voltant dels 1.100 m².

dsc 0039 13

Àngels Cardona considera que "el govern municipal hauria d'estar al costat del petit comerç. Hauria de vetllar per un Mercat Municipal on els i les paradistes fossin les protagonistes, no per un nou espai que el que farà bàsicament és crear una gran superfície comercial d'una multinacional". La regidora de Movem Martorell defensa que un altre model de Mercat Municipal és possible, "actuant com a catalitzador per revitalitzar el comerç de proximitat, donant suport a l'economia local i millorant la qualitat de vida dels veïns i les veïnes."

Contra la ubicació de les cuines "fantasma"

L'avantprojecte també preveu ubicar a la planta baixa del nou edifici fins a sis cuines "fantasma" de 10 m² cadascuna. Les cuines fantasma, cuines cegues o dark kitchen estan al centre de la polèmica per tractar-se de restaurants sense espai físic ni atenció al públic, vinculats a les aplicacions de repartiment a domicili. La portaveu de Movem Laura Ruiz afirma que "el govern de Junts-PSC importa un model de negoci que fomenta la precarietat laboral, doncs acostumen a treballar-hi persones migrants en condicions infrahumanes. A més generen soroll i molèsties als veïns i veïnes allà on s'instal·len. I, al cap i a la fi, perjudiquen enormement els bars i restaurants locals."

GIPCv5XWEAAR6s7

Per tots aquests motius Movem Martorell fa una crida a la mobilització de la ciutadania de Martorell, amb una recollida de signatures que busquen evitar el tancament forçós de les parades del Mercat Municipal i que el govern de Junts-PSC es replantegi el nou projecte de l'Espai Bòbiles.

Redacció / Fotos: Movem Martorell-Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix