Marxen voluntàriament tres veïns que es negaven a abandonar El Barco

Imprimeix

El jutje ha autoritzat el desallotjament de l’edifici espluguí i els dos veïns que encara no han deixat el seu habitatge han comunicat que ho faran avui

Els veïns que quedaven a l’edifici El Barco van abandonar voluntàriament ahir dimecres a la nit després que l'Ajuntament d'Esplugues els oferís reallotjar-se en un hotel de Cornellà de Llobregat fins, en principi, el 18 d'abril. Ara queden dos veïns, però han comunicat que abandonaran avui el seu habitatge.

Captura de pantalla 2024 03 28 a las 9.26.56

D’altra banda, el Jutjat Contenciós Administratiu 4 de Barcelona va autoritzar el desallotjament de l’edifici espluguí, que està en risc de ruïna i l’ensorrament imminent. La magistrada, en el text, va autoritzar que es dugués a terme el desallotjament en compliment del decret d'alcaldia de dilluns passat que ordenava l'evacuació immediata de l'immoble, en què hi havia 38 famílies censades -més de 110 persones-, en trobar-se en situació de ruïna imminent. A més, també va instar a assegurar que es presti assistència social als ocupants de l'immoble que puguin trobar-se en situació d'especial vulnerabilitat. L'entrada, indica la interlocutòria, es farà dins del període de tres dies a partir de la notificació d'aquesta resolució, en horari diürn.

Captura de pantalla 2024 03 28 a las 8.42.33

Captura de pantalla 2024 03 28 a las 8.42.19

Captura de pantalla 2024 03 28 a las 8.41.45

D’altra banda, unes 250 persones es van manifestar contra el desallotjament de l’edifici. La concentració ha estat a l’Ajuntament d’Esplugues i han anat caminant fins l’immoble. Els Mossos d’Esquadra han evitat que els manifestants s’apropessin a l’edifici. No hi va haver incidents.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esplugues-3Cat