La inauguració del tram de la B-40 entre Olesa i Viladecavalls té data

Serà el 16 de febrer i es tracta d'un ramal d'uns sis quilòmetres, dels quals 1,3 són en un túnel

Óscar Puente, ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, ha anunciat, a través de les xarxes socials, l’entrada en funcionament el pròxim 16 de febrer del tram de la B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls (Vallès Occidental). Puente ha dit que és una obra “clau per a la mobilitat de les dues comarques i que unirà els principals motors industrials de Catalunya”. La seva inauguració acaba amb pràcticament quinze anys d'execució, ja que els treballs han patit períodes d'aturada en aquest temps. Es tracta d'un ramal d'uns sis quilòmetres, dels quals 1,3 són en un túnel.

b 40 olesa 1

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible (MITMA) ha invertit un total de 250,1 milions d'euros per acabar aquest projecte entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls. El maig de 2022 es van reprendre els treballs que han permès acabar-lo, després que el 2019 es detectessin lliscaments en obra ja construïda i que van suposar un nou endarreriment. Es tracta d'una infraestructura en marxa des de 2009 i que ha patit diversos ajornaments. El 2010 es van aturar les obres i es van reprendre entre 2015 i 2016, amb diferents graus d'execució en aquests vuit anys. Durant aquest període també s'ha canviat el calendari per a la posada en funcionament, amb diferents anuncis de possibles dates.

b 40 olesa 3

L'estrena d'aquest tram de la B-40 suposa culminar la unió entre Abrera i Terrassa, ja que havien acabat, per una banda, les intervencions entre Olesa de Montserrat i Abrera i, per l'altra, entre Viladecavalls i Terrassa. En total són 13,2 quilòmetres d'autovia.

Redacció / Fotos: Óscar Puente ('X')

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix