Connexió elèctrica entre l’estació d’FGC de Sant Vicenç i Torrelles

La renovació d’aquesta línia amb un bus elèctric forma part de la iniciativa del Govern de descarbonització de la mobilitat

La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat avui l'estació de Sant Vicenç dels Horts d'FGC per a la posada en marxa del nou autobús elèctric que connectarà amb Torrelles de Llobregat a partir de demà. Aquesta nova línia d'autobús és una de les set que el Departament de Territori està renovant amb autobusos elèctrics per a connectar estacions d'FGC amb nuclis urbans i industrials. Això permetrà reduir les emissions de gasos contaminants i afavorir la mobilitat sostenible.

GFq5VlEW0AAOvsY

La demanda d'aquesta línia d'autobús és de 26.700 viatges anuals, dels quals enllacen amb Ferrocarrils 16.200 viatges anuals. El nou autobús, operat per Soler i Sauret, té una llargada de 10,7 metres, capacitat per a 70 persones usuàries, és accessible a persones amb mobilitat reduïda i el seu consum és de 113 kWh per cada 100 km. La càrrega nocturna de les bateries es realitzarà a les cotxeres de l'empresa operadora.

GFq5VklXQAAwvyF

Capella ha destacat que el nou bus elèctric presentat és "un pas més de la voluntat del Govern per avançar en l'electrificació de la xarxa de transport interurbà". "Apostem per seguir reduint l'emissió de gasos amb efecte hivernacle i de partícules contaminants amb un transport col·lectiu sostenible que alhora sigui segur i eficient", ha subratllat la titular de Territori. Capella ha agraït la contribució i col·laboració de Ferrocarrils en la connexió de municipis i ha afirmat que "ofereix un servei de primer nivell, exemple d'excel·lència i del que ens agradaria que fos Rodalies.”

Redacció / Fotos: Territori

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
206

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix