Es lliuren els Premis Ànima Beguetana 2024

La gala, que va tenir lloc al Teatre El Goula, s'hi van guardonar persones i entitats en diversos àmbits per la contribució a la difusió del nom del municipi i els seus valors

El Teatre El Goula va acollir la tercera edició dels Premis Ànima Beguetana, guardons amb els quals l’Ajuntament de Begues reconeix la contribució de persones i entitats del municipi en la difusió del nom de Begues i en la projecció dels valors que li són propis.

GFkKr3sXMAAj5t5

Les persones i entitats guardonades van ser les següents:

  • Premi als valors cívics i socials per a l’equip de persones voluntàries de Càritas Begues, per la tasca de voluntariat i d’acció de servei altruïsta a les persones que pateixen risc d’exclusió social.
  • Premi als valors comunitaris per a Josep Viñas Pascual ‘Quico’, per haver-se convertit en un referent del teatre a Begues, per la seva passió teatral i musical, despertant rialles i tendresa a parts iguals.
  • Premi d'economia, treball i empresa per a Tresa Vendrell Viñas, per ser un exemple d’emprenedoria local i esdevenir una referent per a la pagesia jove que aposta per una producció de proximitat i fer visible el paper de la dona en el món rural.
  • Premi ambaixadora de Begues per a Clàudia Urrea Ruiz, per portar el nom del poble a primera línia de les curses de muntanya, tant en competicions nacionals com internacionals, i per la projecció dels seus èxits esportius i la seva joventut.
  • Premi a proposta popular per als Bombers Voluntaris de Begues, per haver-se consolidat com un referent de servei públic, atenció ciutadana i compromís i dedicació al poble al llarg dels seus més de 35 anys d’existència.
  • Premi d'honor per al Club de Futbol Begues., pel seu compromís esportiu, cívic i social i haver-se consolidat al llarg dels seus cent anys de vida com una escola de valors humans, tot esdevenint una plataforma de projecció esportiva i social de primer ordre.

També es va fer un homenatge a Marcel Casanovas i Feliu, mort el passat desembre, a qui se li va atorgar una menció especial a títol pòstum en reconeixement a una vida personal i professional compromesa amb Begues i haver impulsat un model de pastisseria artesanal, creativa, de qualitat i a l’abast de tothom.

GFWsI7 XkAA8Wt0

Escultura de l’artista local Artur Jiménez

Les persones i entitats premiades van rebre un diploma acreditatiu i una escultura creada especialment per als Premis Ànima Beguetana per l’artista local Artur Jiménez, qui ha ideat una figura humana d’abstracció geomètrica formada per uns discos centrals que representen les persones i entitats guardonades.

GFkKuRDXIAAbZIQ

La tria de les candidatures a cada premi va anar a càrrec d'un jurat integrat per algunes de les persones guanyadores de l'edició de l'any passat. El jurat va haver d'escollir les persones i entitats guanyadores d'entre les propostes arribades de les diferents àrees municipals i de les aportacions de la ciutadania mitjançant un procés participatiu fet durant el desembre.

Una representació d'allò que ens fa especials com a poble»

Durant la gala, l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, va mostrar la seva felicitat per un esdeveniment que "és la millor de les excuses per trobar-nos tots plegats i compartir una estona d'amor al poble i a la seva gent.”

GFkKqtNWwAEek1H

Esteve va remarcar que les persones i entitats guardonades són "una excel·lent representació de tot allò que ens fa especials com a poble: la nostra solidaritat, la nostra cultura, l'esport, el jovent, l'emprenedoria local, les entitats i, el més important de tot, el nostre patrimoni humà."

Redacció / Fotos: Aj. Begues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
216

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix