Dràstica disminució dels porcs senglars a Collserola

La seva densitat ha passat de 17 a 7 de mitjana per hectàrea quadrada, segons el president de la Societat de Caçadors de Sant Just Desvern

Collserola té molts menys porcs senglars que fins ara. Àngel Obiols, president de la Societat de Caçadors de Sant Just Desvern i delegat per Collserola de la Federació Catalana de Caça, ho afirma després de fer una primera valoració de la temporada de caça, que s’estén des de l’octubre i fins al febrer. I és que hi ha hagut una disminució notable en el nombre de porcs capturats aquest any, amb una densitat que ha passat de 17 a 7 porcs de mitjana per hectàrea quadrada. Obiols ha fet aquesta afirmació en una entrevista a Ràdio Desvern on ha parlat de les activitats de caça i la gestió de la fauna de Collserola.

BatudaaPira

El santjustenc atribueix aquesta baixada a les captures rècord de l'any passat i a l'impacte de la sequera en la reproducció i supervivència dels porcs salvatges. Segons el president la caça a Collserola es fa d'acord amb un pla tècnic regulat per la Generalitat, garantint que la caça es faci de manera controlada i respectuosa amb l'entorn. Aquesta regulació permet la col·laboració entre els diferents municipis que limiten amb Collserola, oferint un enfocament unificat en la gestió de la fauna.

whatsapp image 2024 01 22 at 12.03.51

Eina de gestió

El mandatari també ha destacat a Ràdio Desvern en l'important paper de la caça com a eina de gestió de fauna, no només per controlar les poblacions de porcs, sinó també per reduir els impactes negatius que aquests animals poden tenir en l'ecosistema i en la seguretat dels residents locals.

1c4dcc37 2adb 4fdb 9e60 f6c748b58f46

A més ha afegit que, contràriament a la creença popular, la caça és una activitat altament regulada i realitzada per voluntaris dedicats a mantenir un equilibri ecològic.

Redacció / Fotos: Ràdio Desvern-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix