Es presenta en societat l’Arròs de Castelldefels

És una recepta que plasma el caràcter gastronòmic de la ciutat i el resultat de la recerca de nou xefs locals amb l’objectiu de posar el territori al plat

Castelldefels ja té el seu Arròs autòcton. La presentació va tenir lloc el passat dimarts 17 d’octubre al Gran Hotel Rey Don Jaime. El Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i el Baix Llobregat, amb la col·laboració del consistori, va donar a conèixer una recepta d’arròs creada conjuntament per nou dels seus xefs més representatius i que mostra la vàlua del caràcter gastronòmic de Castelldefels i dels seus professionals de la restauració. Els xefs creadors són: Manuel Ángel Ortíz (Casa Andalucía), Sergi Cócera (Embarcadero), José Luis Pol (CBC), Vicente Lladró (El Avión), Miguel Yepes (La Canasta), Ángel Moya i Pedro Moya (Cheche), Octavi Torres (Tiburón Beach Club) i César Rodríguez (Solraig).

arroz 4

L’Arròs de Castelldefels ens apropa aquest producte com a recepta, però també com una herència culinària i una tècnica per a compartir i aprendre en el procés. L’Arròs de Castelldefels ha nascut amb la voluntat de compartir-se amb el comensal, amb la comunitat, en un generós acte de gaudi que és col·lectiu, incloent-hi el procés de la creació de la recepta, en la que els xefs han aprofundit, posat en comú i conjuminats coneixements, temps i il·lusió. Es tracta d’un producte nou, que projecta una imatge de ciutat d’alta qualitat gastronòmica, que potencia el sentit de pertinença de la ciutadania de Castelldefels, promociona la ciutat com a destí turístic-gastronòmic, etc. La recerca dels nou xefs, que ha comptat amb l’aportació dels historiadors Jordi Tresserras i Alfonso López Borgoñoz, ha donat una recepta on es fusionen l’horta i el mar: arròs, sèpia, gamba, costella de porc, carxofa, mongeta i farigola.

preview 2

arroz 6

F8t0JGnXgAAV6E3

També vol tenir un segell de qualitat, que reben els restaurants que participen en aquesta iniciativa i que s’haurà de renovar cada any. Els restaurants de Castelldefels que el vulguin obtenir, han de presentar la seva candidatura (un segell per establiment), complir tota una sèrie de requisits (respecte a la recepta, ús d’arròs bomba, de vegetals procedents del Parc Agrari del Baix Llobregat, etc), i esperar el veredicte del comitè tècnic, que valora si compleixen els requisits necessaris. A més, es plasmarà en un documental que immortalitzarà com es treballa a Castelldefels i es crea aquesta recepta. El seu nom és “Una recepta compartida” i es podrà visionar properament a la plataforma YouTube, a la pàgina web que explica els passos i resultats d’aquesta aventura gastronòmica i a festivals.

Mateix preu

L’Arròs de Castelldefels es podrà gaudir a catorze restaurants de la ciutat a partir del 24 d’octubre. Oferirà la recepta a un preu unitari de 25€. Els restaurants participants són: AndalucíaEmbarcaderoSolraigThe New CanastaChecheEl AviónTorre BaronaFosbury CaféCBCBeach Club Tibu-ronCan MoyasMarenyAmar; i Sunset.

arroz 7

El president del Gremi, Manuel Ángel Ortíz va parlar de la importància de la cuina de Castelldefels al llarg de la Història, de la presència de l’arròs a la ciutat i del seu ús a la gastronomia i va voler destacar la “feina conjunta d’uns xefs que s’han involucrat en la creació d’una recepta, on hem redescobert i reconnectat amb una herència que posa en valor la qualitat, el producte i l’alt nivell que oferim al comensal.”

arroz 5

D’altra banda, l’alcalde de Castelldefels, Manu Reyes, va destacar la feina conjunta dels restauradors que porten un producte de qualitat a la ciutat i que fan que moltes persones s’apropin a gaudir d’una oferta àmplia i molt competitiva. Reyes va dir que la recepta ens apropa a un “arròs que posa en valor els productes de proximitat, de la nostra comarca; i Castelldefels com a marca gastronòmica”. A més, Reyes va afegir que està “convençut que aquest arròs serà tot un èxit i és una iniciativa de les moltes més que es tiraran endavant conjuntament entre el Gremi i l’àrea de Turisme i Hostaleria de l’Ajuntament. Avui és un dia de felicitació i d’agraïment pel treball que feu els restauradors durant tot l’any.”

Redacció / Fotos: LPdB-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
511

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix